Болгарія не купуватиме газ у

Уряд сподівається, що до кінця літа запрацює механізм спільних закупівель у ЄС

Болгарія не вестиме перемовин щодо нової газової угоди з російським «Газпромом» після закінчення чинної наприкінці 2022 року, — заявив віцепрем’єр Болгарії Асен Вассилєв, передає Hubs.ua.

Болгарія розглядає альтернативних постачальників і працює над майбутнім спільним контрактом з Європейським Союзом, аби уникнути дефіциту.

Балканська країна отримує майже весь газ за десятирічним контрактом з «Газпромом», дія якого закінчується наприкінці 2022 року.

Протягом багатьох років проєкти з диверсифікації, зокрема газогін з Грецією та розширення єдиного газового сховища країни, відтерміновувалися.

Уряд прагне прискорити обидва проєкти через побоювання, що війна в Україні може призвести до дефіциту блакитного палива.

«У цій ситуації ніяких переговорів з «Газпромом» немає», – сказав Вассилєв радіо BNR.

Болгарія, за його словами, вела переговори з Грецією і Туреччиною щодо використання існуючої інфраструктури для поставок СПГ та збільшення поставок з Азербайджану, з яким країна має контракт.

Уряд сподівається, що до кінця літа запрацює механізм спільних закупівель у ЄС, що дозволить блоку вести переговори щодо кращих цін.

Нагадаємо, 24 лютого рф вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об’єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міста.

*

Top