Блискавична каральна акція РФ в Україні з тріском провалилася, - РНБО

Загнані в глухий кут кремлівські щури стають небезпечнішими

Блискавична каральна акція, яку Росія планувала провести в Україні за один-два дні, з тріском провалилася, тому військово-політичне керівництво РФ стає більш небезпечним, розуміючи, що попереду його очікує Гаазький трибунал, заявив секретар РНБО України Олексій Данілов, передає Hubs.ua.

«Шостий день українського національного спротиву! Українці, наші Збройні сили, ТрО, всі, хто взяв до рук зброю, роблять неможливе, стримуючи і завдаючи нищівних ударів у відповідь російській окупаційній армії, яку Кремль чомусь вважав непереможною, але як він помилявся! Те, що військові злочинці в Москві планували завершити за один-два дні як блискавичну каральну акцію, з тріском провалилося. Це стало зрозуміло всьому світові, і починають потрохи розуміти в самій Росії. Саме тому загнані у глухий кут кремлівські щури стають особливо небезпечними, переходячи межу і відкидаючі будь-які правові, моральні, юридичні обмеження у правилах ведення війни»,написав Данілов на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Він зазначив, що розуміючи, що попереду все російське військово-політичне керівництво РФ очікують лише перспективи Гаазького трибуналу, вони «йдуть ва-банк».

«Тільки цим можна пояснити варварській обстріл «Градами» півторамільйонного міста Харків. Руйнування історичної перлини Європи — міста Чернігова, обстріли Бучі, Ірпеня, Гостомеля і ще десятків і десятків українських міст і сіл. Місто Волноваха знаходиться на межі гуманітарної катастрофи. Поранені, вбиті, позбавлені своїх домівок. Цей список злочинів РФ проти України і її народу буде пред’явлений міжнародним судам, і ніхто не зможе уникнути покарання. Ми їм обіцяємо», — наголосив секретар РНБО.

Данілов додав, що шостий день спротиву окупантам був важкий і напружений, проте ворог наразі перебуває на межі виснаження, тоді як українські сили стають лише сильнішими щодня.

«За нами весь український народ і підтримка найвпливовіших країн світу. Росія — країна-терорист, залишилася в кричущій самотності, без союзників, без честі і гідності! Боремося, тримаємось, і смерть ворогам! Слава Україні!» — підсумував Данілов.

Нагадаємо, Рада нацбезпеки і оборони України після російської атаки оголосила воєнний стан.

*

Top