Блінкен і Боррель черговий раз обговорили координацію дій на нарощування військ РФ біля України
Ентоні Блінкен та Жозеп Боррель

Співрозмовники запевнили, що подальша агресія РФ спровокує швидкі та серйозними наслідками

Держсекретар США Ентоні Блінкен у бесіді з Високим представником Європейського союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозепом Боррелем обговорив координацію у відповідь на нарощування військової присутності Росією в Україні і біля її кордону, пише Інтерфакс-Україна, передає Hubs.ua.

Як йдеться в повідомленні прессекретаря Блінкена Неда Прайса, поширеного в суботу, під час бесіди сторони «обговорили тісну координацію з союзниками в НАТО і європейськими партнерами у відповідь на тривале нарощування військової могутності Росії в Україні і поблизу неї, що викликає глибоку тривогу».

«Держсекретар Блінкен підтвердив, що подальша російська агресія проти України буде зустрінута швидкими, серйозними та скоординованими наслідками», — наголосив Прайс.

Як повідомлялось раніше, Кулеба і Блінкен узгодили спільні кроки перед подальшими переговорами між США та РФ.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з державним секретарем США Ентоні Блінкеном, під час якої сторони узгодили подальші кроки України та США, з урахуванням наступних дипломатичних контактів із Росією у форматі Ради НАТО-Росія і Постійної ради ОБСЄ.

*

Top