BioNTech очікує отримати прибуток до €17 млрд від продажу вакцин з Pfizer

У 2022 році прибуток німецької біотехнологічної компанії прогнозується нижчим ніж у 2021

Німецька фармкомпанія BioNTech прогнозує отримати до €17 млрд доходу від продажу вакцин від COVID-19 у 2022 році, про це повідомляє Bloomberg, передає Hubs.ua.

«(Прибуток — ред.) цього року може бути нижчим, ніж минулого, прогнозуються продажі від €13 млрд до €17 млрд ($14,7 млрд і $19,3 млрд)», — сказано в повідомленні.

BioNTech та Pfizer разом розробляли вакцину від COVID-19 Comirnaty. Торік від її продажу німецька компанія за прогнозами отримає від €16 млрд до 17 млрд прибутку.

При цьому Pfizer прогнозує загальну виручку від продажу вакцини у 2021 році близько $31 млрд на основі контрактів на 1,9 мільярда доз. Ці кошти будуть поділені між німецьким та американським партнерами.

Зауважимо, що внаслідок поширення нового штаму коронавірусу, Омікрон, у США та країнах Європи активізувалася кампанія з бустерної вакцинації населення. Однак наразі невідомо, скільки країн вдаватимуться до нового етапу вакцинації цього року.

«Наразі BioNTech має близько 2 мільярдів доз, обіцяних за контрактами та опціонами», — про це  повідомив головний фінансовий директор Єнс Голштейн на конференції «JP Morgan Healthcare Conference».

Як повідомлялось раніше, Єврокомісія схвалила вакцину Pfizer та BioNTech.

*

Top