Більше 2 млн грн премій: НАБУ підозрює ексдиректора

НАБУ заявило про завершення розслідування. Справа готова до передачі в суд

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) заявило про завершення розслідування за підозрою ексдиректора ДП «Оператор ринку» Володимира Євдокімова у заволодінні ним 2,15 млн грн коштів підприємства, — йдеться в повідомленні бюро, передає Hubs.ua.

«Слідство встановило, що протягом 2019-2020 рр. посадовець, зловживаючи службовим становищем, незаконно заволодів коштами державного підприємства через видання наказів про виплату йому заохочувальних виплат на загальну суму 2,15 млн грн», — йдеться в повідомленні НАБУ.

Про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч. 5 ст. 191 КК України, Євдокімову було повідомлено у грудні 2021 року.

У НАБУ вважають, що зібраних матеріалів у рамках кримінального провадження достатньо для початку процесу відшкодування збитків, завданих ДП діями його екскерівника.

«Для цього держпідприємство може подати цивільний позов у рамках кримінального провадження. НАБУ неодноразово звертало увагу ДП на необхідність розпочати цей процес. Однак позов досі не подано, що суперечить інтересам держави, яка втрачає можливість своєчасного відшкодування завданої майнової шкоди», — наголошується в повідомленні.

Стороні захисту відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення перед складанням обвинувального акта та скерування його до суду.

Нагадаємо, за результатами ревізії діяльності НАЕК Енергоатом за 2018 — 2021 роки Державна аудиторська служба виявила фінансові порушення на загальну суму 13 млрд. грн.

*

Top