Bentley приєднується до гонки електрокарів

Британський люксовий автовиробник інвестує 2,5 млрд фунтів стерлінгів у екологічність

Британська автомобілебудівна компанія авто класу люкс Bentley Motors Ltd, (належить концерну Volkswagen), планує почати виробництво першого електромобіля у 2025 році, про це пише The Guardian, передає Hubs.ua.

Перший, повністю електричний електромобіль планують розробити та виготовити на заводі в Крю, на якому працюють 4 тис працівників.

«Bentley, який виробляє автомобілі з 1919 року і зараз належить німецькому Volkswagen, зобов’язався інвестувати 2,5 млрд фунтів стерлінгів у екологічність протягом наступних 10 років. Це включатиме те, що компанія назвала «повною трансформацією» всіх автомобілів Bentley і її заводу в Крю, на якому працює 4000 працівників», — пише видання.

Видання додає, що Bentley наприкінці 2020 року оголосила про плани припинити випуск авто, які працюють на викопному паливі, до 2030 року, «прагнучи зробити свою діяльність повністю нейтральною до вуглецю до того ж часу».

У зв’язку з переходом від виробництва автомобілів із традиційними двигунами внутрішнього згоряння Bentley спершу вироблятиме гібридні транспортні засоби, лише згодом представить свої перші електромобілі з нульовими викидами вуглецю. Компанія не розкриває жодних деталей свого першого повністю електричного автомобіля.

Нагадаємо, з 2030 року продаж нових бензинових і дизельних автомобілів у Великобританії буде заборонено.

Згідно з останніми даними Товариства виробників і трейдерів електромобілів, у 2021 році зростали продажі електромобілів, оскільки автовиробники продали 190,000 акумуляторних електромобілів, що становить майже 12% від загального обсягу продажів.

Як повідомлялось раніше, Renault-Nissan-Mitsubishi інвестує $26 млрд у виробництво електромобілів.

*

Top