Байден оголосив новий пакет санкцій проти РФ:

Рубль обвалився до історичного мінімуму, а ринок російських акцій просів

Президент США Джо Байден оголосив про новий пакет санкцій проти РФ. Зокрема, йдеться про експортні обмеження, санкції проти ВТБ, а також санкції на експорт високотехнологічної продукції в Росію, про це повідомив американський лідер під час свого звернення, передає Hubs.ua.

«Ми запровадимо санкції, які матимуть високу ціну для російської економіки. Санкції направлені на довгострокові ефекти для Росії. Ми з партнерами G7 не дамо Росії вести бізнес у доларах, єнах, євро і фунтах. Ми не дамо їм змоги бути конкурентними у світовій економіці», — сказав американський лідер.

«Введено санкції проти банків, які володіють активами на трильйон доларів, і відключимо банки від фінансової системи, включаючи ВТБ, який має 250 млрд доларів активів», — повідомив президент США.

«Ми зупинимо здатність Росії фінансувати і нарощувати військо. А також обмежимо їхню можливість конкурувати у хайтек-економіці 21 сторіччя», — додав він.

За його словами, він уже бачить результат підготовки санкцій — рубль обвалився до історичного мінімуму, а ринок російських акцій просів.

Він додав, що США вже наклали санкції на російські банки з активами понад трильйон доларів, які разом складають близько третини банківської системи РФ.

«У вівторок ми закрили можливість для російського уряду позичати у американських та європейських інвесторів. Тепер ми запровадимо ті самі обмеження для найбільших російських державних підприємств — компаній з активами понад $1,4 трільйони», — додав Байден.

За його словами, санкції мають вбити високотехнологічні галузі, включно з ракетною програмою.

Він пояснив, що йдеться про санкції не з боку США, а з боку великої кількості країн.

«27 держав ЄС, Британія, Канада, Австралія, Японія, Нова Зеландія та багато інших посилять спільний ефект нашої відповіді», — заявив він.

Окрім того, Байден оголосив, що НАТО вводить у дію план відповіді Росії — США розмістять нові сили у Європі, зокрема у Німеччині.

«Наші сили йдуть в Європу не воювати в Україні, а посилити партнерів НАТО на сході», — підсумував він.

Також, Байден додав, що більше не планує перемовин з президентом РФ Путіним.

Як повідомлялось раніше, США вводять санкції проти оператора Північного потоку — 2.

*

Top