Авіаперельоти над Україною: лоукостер Ryanair обіцяє літати до Києва доки не станеться

Авіакомпанія постійно моніторить та оцінює загрозу ескалації довкола України

Ірландська компанія-лоукостер Ryanair заявила, що планує продовжувати рейси до та з України, доки не сталась загроза «радянського» вторгнення. Про це заявив головний виконавчий директор Майкл О’Лірі, повідомляє видання RTE, передає Hubs.ua.

«Ми вважаємо своїм обов’язком підтримувати український народ — доти, доки немає війни і в небі не літають ракети», — заявив О’Лірі.

Також він сказав, що не бачить підстав призупиняти сполучення з Україною, доки відповідні органи ЄС не видали розпорядження, що це небезпечно.

«Важливо не панікувати… Людям потрібно якось добиратися додому, люди можуть хотіти виїхати з країни за кордон кудись у Європу. Авіалінії мають забезпечити цю можливість», — зазначив О’Лірі.

Нагадаємо, у січні Ryanair оголосили, що в наступні роки планують розмістити в Україні до 20 літаків, а на літо планують щотижнево 230 польотів з трьох українських аеропортів.

Відповідаючи на запитання, чи змінюються плани компанії через загрозу ескалації, О’Лірі сказав, що її постійно оцінюють, але Україна залишається «величезним потенційним ринком, доки не сталося «радянське» вторгнення (Soviet invasion)».

Нагадаємо, українська влада заявила, що залишає повітряний простір відкритим.

Як повідомлялось раніше, Ryanair зупинив продаж квитків із Харкова та Херсона.

*

Top