Армія РФ вичерпала основну частину резервів, - Генштаб

Основною метою противника залишається оточення Києва

На дев’яту добу вторгнення в Україну російська армія вичерпала основну частину своїх оперативних резервів, повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ, передає Hubs.ua.

«Основною метою противника залишається оточення Києва та ослаблення опору в заблокованих населених пунктах. У ході виконання цього завдання, угруповання ЗС РФ вичерпали основну частину оперативних резервів і розпочали перекидання додаткових сил та засобів з Південного та Східного військових округів. Другі ешелони та більша частина оперативних резервів угруповань ЗС РФ введено в операцію», — йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що на Слобожанщині підрозділи 20-ї армії РФ намагаються продовжити наступ на Об’єднані сили на Новоайдарському та Сєверодонецькому напрямках.

На Донецькому оперативному напрямку противник силами шести БТГр намагається утримати кольцо навколо міста Маріуполь. Для поповнення втрат у Донецькій області російські куратори розпочали завезення військовослужбовців ЗС РФ на станцію Іловайськ.

У Чорному морі морське угруповання ЧФ виведене з морських баз із завданням вражати надводні сили Угруповання різнорідних сил, але найчастіше жертвами російських морських піратів стають цивільні судна та їх екіпажі.

«Не залишаючи намірів заволодіти Чорноморським узбережжям, противник продовжує підготовку до висадки морського десанту на ділянці Затока – Чорноморськ. У рамках зазначеного в районі 40 км на схід від Чорноморська знаходяться два великі десантні кораблі окупантів», — зазначили в Генштабі.

*

Top