Apple завершила випробування своєї гарнітури віртуальної реальності. Реліз очікується до кінця 2022 року

Ціна гарнітури Apple складе близько $3 тис

Компанія Apple завершила другу фазу інженерних перевірочних випробувань (EVT-2) своєї гарнітури, мета яких – підтвердити, що прототип відповідають цілям та специфікаціям виробника, повідомляє видання DigiTimes з посиланням на інформацію від постачальників компонентів для пристрою, —  передає Hubs.ua.

Очікується, що окуляри змішаної (MR), доповненої або віртуальної реальності (AR/VR) можуть вийти наприкінці 2022 року. Хоча раніше Bloomberg писав, що реліз гарнітури Apple навряд чи відбудеться раніше 2023 через проблеми з ПЗ і перегрівом.

Ціна гарнітури Apple складе близько 3 тис. дол. За ці гроші покупці отримають дві надтонкі триелементні лінзи-млинці (Pancake lens) особливої ​​складної конструкції, три екрани (два micro OLED роздільною здатністю 4K і один AMOLED), два процесори, продуктивність рівня Mac та чотири набори 3D-сенсорів для відстеження жестів. Маса гарнітури становитиме близько 300-400 грамів.

Працюватиме пристрій під керуванням ОС RealityOS, яка раніше фігурувала в різних ЗМІ під назвою rOS або Oak. Імовірно, гарнітура має магазин додатків, а RealityOS отримає симулятор розробки та тестування додатків.

Нагадаємо, агентство IFI Claims оновило рейтинги «ТОП-50 найінноваційніших компаній» та «ТОП-250 компаній із найбільшою кількістю патентів». Samsung зареєструвала у 2,5 рази більше патентів у 2021 році, ніж Apple.

 

*

Top