apple-logo

Сума угоди не розголошується

Американська компанія Apple придбала стартап AI Music, який використовує штучний інтелект для створення оригінальних саундтреків. Мелодія може змінюватися залежно від дій користувача. Про це пише Bloomberg, передає Hubs.ua.

Технологія використовує безплатну музику, яка є у вільному доступі в мережі, та штучний інтелект. Також за допомогою інструментів штучного інтелекту технологія дозволяє безкоштовно писати пісні. Ідея полягає у створенні динамічних звукових доріжок, які «пристосовуються» до користувача.

Наприклад, якщо людина займається спортом, то штучний інтелект здатний адаптувати мелодію до інтенсивності вправ. Так, наприклад, пісня може змінити тональність, якщо користувач під час фізичних занять почне виконувати більш інтенсивні вправи.

Це зокрема означає, що AI Music може пристосовуватися до швидкості серцебиття.

Розробники стверджують, що така платформа пропонуватиме індивідуальні й оригінальні рішення та ідеї для маркетологів, видавців, професіоналів у фітнесі, креативних агентств та багатьох інших.

За даними Bloomberg, до придбання компанією Apple у AI Music працювало близько двох десятків співробітників.

У Apple поки що офіційно ніяк не коментують поглинання. Тому залишається лише здогадуватися у скільки техногіганту обійшлася покупка стартапу, та яким чином корпорація збирається інтегрувати напрацювання AI Music у свої сервіси або продукти.

Нагадаємо, у серпні 2021 року компанія придбала сервіс класичної музики Primephonic. Тому ймовірно американський техногігант працює над серйозними поліпшенням свого додатку Apple Music.

*

Top