Apple iOS 15.4: Найкрутіше оновлення року для iPhone вже скоро

Смартфони отримають ряд важливих нових функцій

Коли Apple випустить iOS 15.4 — імовірно, на початку березня, тому чекати недовго — у неї буде купа нових, захоплюючих функцій. Якщо в останніх оновленнях були лише виправлені помилки, то це буде справді серйозний апдейт, — передає Hubs.ua.

Перш за все, з’являться десятки нових смайлів.

Universal Control — Універсальне управління

«Універсальне управління» дозволяє використовувати одну клавіатуру, мишу та трекпад одразу для одночасної роботи з кількома комп’ютерами Mac та планшетами iPad. Наприклад, можна переміщувати курсор з екрана одного пристрою на інший, друкувати текст на iPad за допомогою клавіатури Mac або просто перетягувати контент із одного гаджета на інший.

З виходом iOS 15.4 функція буде доступна і на  iPhone.

Face ID у масці

Одна з головних змін – можливість підтвердити особу через Face ID у масці. Тепер для цього не обов’язково мати Apple Watch. Інфрачервоний сканер айфона читає унікальні особливості зони навколо очей користувача.

Опцію можна налаштувати в новому пункті параметрів Face ID, де також доступний спосіб авторизації в окулярах. Щоправда, отримати доступ до гаджета у сонцезахисному аксесуарі не вдасться. Офіційно функція запрацює лише на iPhone 12 і 13.

Нові «Команди»

Утиліта «Команди» в iOS дозволяє настроювати автоматизацію дій. Наприклад, включати пресет «Не турбувати» щодня у певний час. Як тригери можуть використовуватися повідомлення від певного контакту, підключення до Wi-Fi та інші події.

У версії 15.4 цей процес відбувається швидше. До того ж з’явилося відключення повідомлень про спрацювання автоматизацій, які дратували багатьох користувачів. Однак це актуально не з усіма сценаріями. Якщо «Команди» налаштовані на взаємодію з піктограмами на робочому столі, повідомлення будуть надходити.

120 Гц скрізь

В iOS 15.4 впровадили підтримку підвищеної герцовки для будь-яких програм. Apple виправила помилку, через яку окремі програми функціонували в межах 60 кадрів за секунду.

Однак поки не підтверджено, чи все програмне забезпечення автоматично запускатиметься в режимі 120 Гц. Є можливість, що деяким розробникам потрібно внести зміни в код для коректної роботи.

Trade-In Tool

Ще один корисний інструмент, виявлений в апдейті, – оцінка зовнішнього стану iPhone. З ним можна зафіксувати фізичні дефекти корпусу смартфона, включаючи подряпини, вм’ятини та тріщини. Це робиться за допомогою камери та спеціальних алгоритмів.

Отримані відомості система використовує для оцінки вартості пристрою під час здачі за програмою Apple Trade-In. Щоправда, поки що немає відомостей, чи буде інструмент доступний поза авторизованими центрами.

Якщо не можете дочекатися…

…Єдиний спосіб отримати цю оновлену систему зараз – це зареєструватися в програмі бета-тестуванні та встановити загальнодоступну бета-версію iOS 15.4.

Або, звичайно, ви можете відкласти, поки iOS 15.4 не вийде офіційно, це означає, що почекати ще трохи, ще кілька тижнів. Офіційний реліз системи відбудеться 8 березня.

Нагадаємо, компанія Apple 8 лютого представила сервіс Tap to Pay, який дозволить використовувати iPhone, наприклад, продавцям, як платіжний термінал.

 

 

*

Top