Американський автовиробник Rivian зупинив виробництво

Планують виправити деякі проблеми та оптимізувати виробничі процеси

Американський автовиробник Rivian зупинив свої виробничі лінії в Іллінойсі, щоб виправити деякі проблеми та оптимізувати виробничі процеси, передає Hubs.ua.

Rivian розпочала виробництво свого електричного пікапа R1T у вересні минулого року, і поки що їй не вдалося налагодити виробництво належним чином. Хоча компанія планувала виготовляти 50 автомобілів щотижня, фактично на виготовлення 56 екземплярів R1T пішло більше місяця. Надалі темпи виробництва зросли, але не досягли планових показників. Під час щоквартального фінансового звіту компанія повідомила, що змогла виготовити 1015 електромобілів із запланованих 1200 екземплярів. У цьому фактичний обсяг реалізації становив лише 920 одиниць. Ці відомості призвели до різкого обвалу вартості акцій Rivian.

Люди, ознайомлені зі справами у компанії, кажуть, що було кілька причин для такої невдачі. Одним із них стала стандартна процедура підготовки до виробництва другого електромобіля Rivian – позашляховика R1S. Крім того, компанія знаходиться в процесі виробництва електричних фургонів для Amazon, 10 тис. з яких мають бути поставлені до кінця року, а ще 90 тис. — до кінця десятиліття. Нарешті Rivian, як і багатьом іншим компаніям, доводилося справлятися з декількома спалахами COVID-19 на своєму виробничому підприємстві в Іллінойсі.

Як повідомляють обізнані джерела, на початку 2022 року компанія зупинила виробництво з метою усунути виробничі проблеми. За задумом, в результаті модернізації Rivian зможе безперебійно працювати в 2022 році і наростить виробництво вчетверо — до 200 електромобілів на тиждень. На тлі цих новин вартість акцій Rivian зросла.

Нагадаємо, Tesla не планує випускати нові моделі електромобілів у 2022 році. Мова про бюджетний Tesla Model 2 та Cybertruck.

*

Top