Агресія РФ руйнує російський бізнес: статки російських мільярдерів скоротилися на $32 млрд з початку року

Загальні статки російських мільярдерів, за даними агентства, наразі становлять $343 млрд

Статки 23-х найбагатших російських бізнесменів цього року скоротилися на $32 млрд через агресію по відношенню до України. Про це повідомив Bloomberg, передає Hubs.ua.

Список «збіднілих» мільярдерів очолив член ради директорів «Сібура» та «Новатека» Геннадій Тимченко, чий статок у 2022 році скоротився майже на третину ($6,4 млрд).

Голова правління «Новатека» Леонід Міхельсон з початку року втратив $6,2 млрд, президент компанії ЛУКОЙЛ Вагіт Алекперов – $3,5 млрд.

Володимир Потанін, який очолює рейтинг Bloomberg Billionaires Index серед росіян, з початку року втратив $1,1 млрд.

Загальні статки російських мільярдерів, за даними агентства, наразі становлять $343 млрд. Наприкінці минулого року їхні загальні статки оцінювалися в $375 млрд.

Як повідомлялось раніше, США запровадили санкції проти Росії.

Американський президент пообіцяв запровадити персональні санкції проти низки російських топ-бізнесменів та членів їхніх родин, однак не назвав їхні прізвища. За його словами, російська еліта, наближена до Кремля, також повинна «постраждати» через порушення Росією міжнародного права.

«Ми вводимо санкції проти двох російських банків. Проти російського суверенного боргу. Ми також вводимо санкції проти російських еліт та їхніх сімей. Вони повинні страждати також. Газопровід «Північний потік-2″ буде заморожений. У разі подальших кроків ціна для Росії буде ще більшою», — заявив Байден.

*

Top