ВР внесла зміни до Бюджетного кодексу. Метою є залучення приватних інвестицій

Законом також передбачено створення Державного фонду внутрішніх водних шляхів

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні та в цілому урядовий законопроєкт №5090, який передбачає право укладання довгострокових зобов’язань у рамках державно-приватного партнерства (ДПП), — передає Hubs.ua.

Законопроєкт підтримали 268 народних депутатів за 226 необхідних голосів.

Закон удосконалює правове регулювання ДПП і приводить його у відповідність до міжнародних норм та стандартів у цій сфері в частині врегулювання фінансових питань. Зокрема, удосконалено порядок фінансування видатків на користь приватного партнера/концесіонера, які здійснюються за підписаним у рамках ДПП договором, зокрема концесійним.

У пояснювальній записці зазначається, що законопроєкт передбачає право укладання довгострокових зобов’язань у рамках державно-приватного партнерства.

Встановлюються також вимоги щодо загального щорічного обсягу довгострокових зобов’язань у межах ДПП/концесії.

Як зазначив у своєму Telegram-каналі представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, зазначені зміни забезпечать умови зростання обсягу залучених інвестицій для модернізації та створення нової інфраструктури та надання якісних суспільно значущих послуг, зокрема у таких сферах ДПП, як будівництво автомобільних доріг.

Законом також передбачено створення Державного фонду внутрішніх водних шляхів у складі спеціального фонду Державного бюджету України. За рахунок коштів Фонду фінансуватимуться заходи щодо обслуговування внутрішніх водних шляхів для утримання їх у судноплавному стані, будівництва, реконструкції, ремонту та утримання стратегічних об’єктів інфраструктури внутрішнього водного транспорту та інші заходи, що гарантують безпеку судноплавства на внутрішніх водних шляхах та розвиток інфраструктури внутрішнього водного транспорту.

Нагадаємо, Комітет з питань бюджету Верховної Ради погодив перерозподіл 16,6 млрд грн видатків держбюджету за рахунок скорочення видатків за бюджетною програмою «обслуговування держборгу» для фінансування додаткового держмеханізму страхування безпеки польотів в Україні.

*

Top