ВР вимагає від власників АЗС та підприємств торгівлі приймати до оплати банківські картки

Комітет офіційно звернувся до власників підприємств

Відмова магазинів та автозаправних станцій приймати до оплати банківські картки від населення є неправомірною і завдає шкоди українським громадянам та обороноздатності держави, заявив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає Hubs.ua.

«Враховуючи воєнні дії, що ведуться на території України, та пов’язані з ними ускладнення із отриманням населенням України готівки, такі відмови є не тільки неправомірними, а й такими, що наносять шкоду українським громадянам та обороноздатності держави», — написав Гетманцев у Telegram-каналі у понеділок.

Він повідомив, що його комітет офіційно звернувся до власників АЗС, суб’єктів господарювання у сфері продажу громадського харчування та послуг із вимогою забезпечити неухильне виконання чинного законодавства у сфері розрахунків, а також притягати до відповідальності порушників.

За словами депутата, голова Національного банку України підтвердив, що система електронних платежів працює і працюватиме абсолютно стабільно та надійно.

Нагадаємо, Національний банк України закликає операторів торговельних мереж та заправних станцій не допускати жодних відмов у прийнятті безготівкової оплати.

*

Top