Волонтери Гостомеля заявили про нестачу гуманітарного забезпечення у територіальній громаді. Просять про допомогу звільненому місту та селам

Щотижня 5 тис людей громади звертаються за допомогою до волонтерів

Волонтери Гостомеля звертаються до небайдужих про допомогу. У другій половині травня у місто-герой почали масово повертатись люди. Відповідно волонтери вже відчувають нестачу гуманітарного забезпечення для соціально вразливих груп людей, житло багатьох з яких постраждало під час боїв з російськими фашистами.

Про це журналістам Hubs.ua розказала Вероніка Максим’юк, координаторка Центру волонтерів при Гостомельській селищній військовій адміністрації.

Нагадаємо, місто-герой Гостомель одним з перших, в аеропорту, прийняв бій з російськими військами. У кінці березня українські воїни звільнили місто від орків. Але інфраструктура, житло тощо були масово пошкоджені. У Гостомелі склалась гуманітарна катастрофа.

За інформацією волонтерів, бізнесмени, небайдужі люди та місцева влада весь цей час допомагають гостомельчанам. Але наразі ситуація напружена. У міру повернення людей до своїх домівок забезпечити всіх бажаючих навіть елементарним – продуктами та засобами гігєни – стає все важче.

«На сьогодні у нас є шість точок видачі на всю Гостомельську ОТГ, яке крім міста також включає в себе села Горенка, Мощун та Озера. У Гостомелі у нас два пункти видачі, по одному у Горенці, Озерах, Мощуні та ще є у селі Мостище. Потреба росте щоденно, все більше людей повертається до Гостомеля. Забезпечення не вистачає. У нас його трішки в дефіциті, тому що щотижнева потреба – більше 5 тис. осіб, які звертаються до наших гуманітарних центрів і отримують допомогу», – зазначила Вероніка (див. нижче відео з нею).

Вона також закликала: «Звертаємось до громадян, бізнесу, представників влади. У Гостомелі є потреба в продуктах харчування, засобах гігієни. Хто має бажання відгукніться. Мій номер телефону (063) 391-81-45. Будемо раді будь-якій допомозі».

На цю проблему журналістам звернули увагу Анна Юрчук, директорка компанії «Еквітестлаб» (виробник ІФА-тестів EQUI) та Олександр Васюк, юрист та громадський діяч (член команди Володимира Зеленського). Вони з початку квітня допомагають громаді: безкоштовно, двічі на тиждень, постачають готові обіди для мешканців Гостомеля.

*

Top