Французький художник Крістіан Гемі оголосив благодійний збір: колекційна марка за донат в підтримку українських дітей

Це спільна ініціатива митця та БФ «Сучасна Україна», кошти від якої підуть на психологічне оздоровлення дітей в рамках соціального проєкту For Kids UA

Благодійний фонд «Сучасна Україна» спільно з французьким художником-муралістом Крістіаном Гемі (псевдонім C215) в рамках проєкту For Kids UA запускає продаж лімітованої колекційної марки «Портрет Лесі Українки», яку особисто підпише художник. Митець відомий своїми арт-об’єктами на зруйнованих окупантами будівлях в Києві, Бородянці, Ірпені та Гостомелі.

Про це фонд повідомив на свій сторінці Facebook. Новину про спільну ініціативу опублікувало відоме французьке видання Le Monde

Той, хто зробить донат в 50 євро, отримає колекційну поштову марку із зображенням власного муралу художника «Портрет Лесі Українки» та його автографом.

Всього планується реалізувати 250 поштових марок.

Для того щоб зробити донат потрібно перейти за посиланням – https://bit.ly/postmark-lesia, перерахувати кошти та надіслати дані для поштової відправки марки. Отримати поштову марку із підписом митця можна буде протягом наступних 2 тижнів з моменту здійснення донату.

Всі виручені кошти художник передає соціальному проєкту For Kids UA, що реалізує благодійний фонд «Сучасна Україна», для подальшої психологічної підтримки постраждалих українських дітей з прифронтових територій та родин загиблих захисників.

Французький вуличний художник Крістіан Гемі від початку вторгнення підтримує українців та одним з перших приїхав до України у березні 2022 року. У світі мистецтва його називають «французькою відповіддю Бенксі».

Разом з анонсом збору митець також опублікував на власній сторінці в Instagram надихаючий промо-ролик. В ньому талановита українська блогерка та науковиця Музею видатних діячів української культури Іванна Яковенко в образі Лесі Українки цитує поезію письменниці та закликає всіх охочих підтримати українських дітей.

На відео дівчина не просто постала в образі молодої поетеси, але й своїм аутентичним образом дозволила всім охочим доторкнутись до епохи, в якій жила письменниця, проходжаючись родинною садибою сім’ї Косачів на території історико-культурного заповідника «Старе місто» в місті Луцьку.

Пости на сторінці Крістіана Гемі:

https://www.instagram.com/p/C3xnrnUIJK3

https://www.instagram.com/p/C3xp2Mdo2hj

«Це уже третя поштова марка, яку у співпраці з відомими художниками-муралістами презентує громадськості наш фонд заради зборів на підтримку постраждалих дітей», – зазначає президент БФ «Сучасна Україна» Володимир Гавриш.

За його словами. Крістіан Гемі одразу погодився на пропозицію волонтерів.

«Крістіан – француз з душею українця. Його мурали – це своєрідна вулична релігія, що віє свободою та прагненням жити. За це сьогодні ведуть боротьбу українці і саме тому ми пліч-о-пліч з кожним і в будь-якому куточку світу, де готові підтримувати наше прагнення у цьому», – зауважив Володимир Гавриш.

*

Top