Угорщина оцінила можливості постачання газу Україні

Київ може розраховувати на 700 млн кубометрів газу

Уже за три перших місяці 2022 року буде досягнуто максимальної потужності із транзиту газу з Угорщини в Україну. Київ може розраховувати на 700 млн кубометрів газу, — повідомив у Facebook глава МЗС Угорщини Петер Сіярто після телефонних переговорів з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.
Він відзначив, що в останні кілька років Угорщина багато працювала над забезпеченням енергопостачання та підвищенням своєї ролі у Центральній Європі.
«Зараз у нас є шість із семи наших сусідів, підключених до газопроводу, і незабаром кількість підключень до мережі ще зросте. Щодо транспортування природного газу, ми стаємо дедалі важливішою транзитною країною, адже торік і в цьому році Угорщина найбільшу кількість західного газу постачала Україні», – написав Сіярто.
З його слів, згідно з технічною угодою системних операторів, максимальної потужності транспортування газу з Угорщини на територію України буде досягнуто в перших три місяці 2022 року.
«Це дасть ринковим компаніям комерційну можливість поставити загалом 700 млн кубометрів газу в період із січня по березень. Мій український колега Дмитро Кулеба і я говорили по телефону і підтвердили наш взаємний намір покращити двосторонні відносини – завдання, яке буде непростим, але ми сподіваємося, що 2022 рік для угорсько-українських відносин буде кращим, ніж цей рік», – резюмував угорський міністр.

*

Top