У рейтингу якості життя Україна обійшла РФ і Білорусь

У 2021 році Україна у світовому рейтингу піднялася на 15 позицій

У 2021 році Україна у світовому рейтингу за значенням Індексу соціального прогресу (Social Progress Index) піднялася на 15 позицій та посіла 48-ме місце зі значенням індексу 75,78 серед 168 країн, — повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики, повідомляє Hubs.ua.

У 2019 році Україна посідала 80-те місце, але випередила Грузію, Вірменію, Білорусь, Македонію, Чорногорію, Казахстан, Молдову, Росію, Мексику, Перу, Колумбію, Парагвай та інші країни.

«Серед 15 країн зі схожим рівнем ВВП на душу населення за паритетом купівельної спроможності Україна за результатами 2021 року посіла перше місце за значенням цього Індексу», — відзначила міністр соцполітики Марина Лазебна.

Високе місце у рейтингу Україні забезпечили:

  • результативна політика сприяння зайнятості вразливих груп,
  • широке охоплення середньою освітою,
  • доступний мобільний зв’язок і доступна електроенергія,
  • низька смертність від забрудненої води і поганих санітарно-гігієнічних умов,
  • забезпечення рівних можливостей для жінок і чоловіків брати участь у політичному житті, здобувати вищу освіту, захищати майнові права.

«Ми справляємося із забезпеченням базових потреб людей у ​​харчуванні, питній воді, первинній медичній допомозі, житлово-комунальних послугах», — додала Лазебна.

З її слів, в Україні низькі показники особистої безпеки, є велика нерівність у можливості впливати на політичні рішення залежно від рівня соціально-економічного стану, корупція.

Нагадаємо, в Індексі сприйняття корупції, який визначає Transparency International, за підсумками 2021 року Україна втратила відразу п’ять позицій та посіла 122-е місце серед 180 країн.

*

Top