У листопаді чотири іноземні компанії звершили розпродаж своїх активів у рф – KSE Institute

142 компанії з іноземним капіталом вже повністю вийшли з росії

За листопад 2022 року щонайменше 4 іноземні компанії завершили продаж своїх активів у рф. Зокрема, мова йде про компанії Nissan, Baker Hughes, Arconic Corp, VTG. Покупцями їх активів стали російські державні та приватні компанії. Крім того, у листопаді технологічний гігант Nvidia закрив офіс та представництво у Москві.

Про це йдеться у черговому моніторингу KSE Institute, присвяченому присутності компаній з іноземним капіталом на ринку рф.

Зазначається, що станом на 4 грудня 142 компанії з іноземним капіталом завершили вихід з росії, ще 1146 перебувають у процесі виходу. Компанії, які повністю вийшли з рф, мали щонайменше 283 тис. осіб персоналу, $35,4 млрд річного доходу, $14,7 млрд капіталу та $31,5 млрд активів. Найбільш стрімко з ринку на росії виходять компанії із галузей машинобудування, IT, енергетики, нерухомості.

Як наголошують експерти KSE Institute, «вплив 142 компаній, які повністю вийшли з рф, складно недооцінити, оскільки в них працювало майже 22% персоналу, зайнятого в іноземних компаніях, а за 2021 рік вони згенерували виручку на $35,4 млрд і сплатили $3,2 млрд податків».

Водночас на ринку рф 501 компанія з іноземним капіталом перебуває в очікуванні, призупинивши поточні операції та інвестиції, а 1185 іноземних компаній досі працюють на росії.

*

Top