Підтримка гривні коштувала Нацбанку 1,1 млрд грн

З початку року курс гривні знизився до долара на 5,1%

Національний банк у січні продав 1,068 млрд. доларів для підтримки курсу гривні. З початку року курс гривні знизився до долара на 5,1%, повідомляється на сайті регулятора, — передає Hubs.ua.

У НБУ нагадали, що в березні 2020 року за аналогічний період місяця продали 2,2 млрд доларів, а курс гривні впав на 14%.

«Сьогодні валютний ринок значно стійкіший до шоків, ніж під час попередніх криз, зокрема завдяки послідовній політиці Національного банку на валютному ринку», — йдеться в повідомленні.

У центробанку зазначають, що в січні 2022 року населення купило валюти на 165 млн доларів, тоді як у березні 2020 року – на 224 млн доларів.

«Національний банк України і надалі дотримуватиметься політики гнучкого курсоутворення та готовий застосувати у разі потреби комплекс монетарних інструментів для стабілізації ситуації на валютному ринку та мінімізації психологічного фактора ослаблення гривні», — додали в НБУ.

Нагадаємо, курс доларових єврооблігацій України, що стабілізувався у середині минулого тижня після трьох днів сильного падіння, у понеділок знову обвалився на 2,4-4,4% на нових негативних новинах, що підвищують ризик воєнної агресії.

*

Top