Франція надасть Україні 1,2 млрд євро програмного фінансування. Кредит нададуть на пільгових умовах

Отримані кошти можуть бути спрямовані на спільні, українсько-французькі проекти

Французька Республіка надасть Україні 1,2 млрд євро програмного фінансування, яке може бути використане на спільні проекти, повідомляє пресслужба глави держави з посиланням на заступника голови Офісу президента Ростислава Шурму, передає Hubs.ua.

«Сьогодні президент Франції оголосив нову програму фінансової співпраці з Україною. Додатково до вже виділеної макрофінансової підтримки 1,2 млрд євро від Європейського Союзу французька сторона виділяє ще 1,2 млрд євро програмного фінансування», — зазначив Шурма.

200 млн. євро із цієї суми буде надано у формі кредиту, ще 1 млрд євро — у формі фінансових гарантій, під які Україна зможе отримувати кредити у французьких банках на пільгових умовах.

Отримані у рамках програмного фінансування кошти можуть бути спрямовані на спільні, українсько-французькі проекти.

«Напрями, на які можуть бути використані ці кошти, будуть додатково узгоджені з французькою стороною та передбачатимуть залучення французьких постачальників і підрядників», — наголосив Шурма.

Нагадаємо, Україна та Франція під час візиту Еммануеля Макрона підписали ряд двосторонніх угод та контрактів. Зокрема домовились про поставку в Україну французьких локомотивів та пожежно-рятувальної техніки.

*

Top