Держпідтримка аграріїв цьогоріч перевищила 4,6 млрд гривень

Запити на підтримку становили 7 млрд грн

Державна підтримка сільгоспвиробників у 2021 році перевищила 4,6 млрд грн, але запити аграріїв на державну допомогу становили близько 7 млрд грн.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко під час пресконференції «Державна підтримка суб’єктів господарювання. Аналіз за 2019–2021 роки».

«У 2021 році державна підтримка аграріїв становила більше 4,6 млрд грн з урахуванням відповідних змін, які були внесені до бюджету. Але 2021 рік показав, що сьогодні запити сільгоспвиробників є набагато вищими, ніж обсяг підтримки. Загальна потреба, яку українські аграрії сформували шляхом подачі документів, становила майже 7 млрд грн», — сказав Лещенко.

Він зазначив, що додаткових коштів в першу чергу потребують програми довгострокового характеру, які стосуються інфраструктури, розбудови тваринницьких комплексів, садівництва, ягідництва. За його словами, обсяг робочих місць, які створені завдяки державній підтримці, перевищили 30,4 тис., а податки від цього становили 1,3 млрд грн.

«Наше завдання на 2022 рік – презентувати українським аграріям, українському суспільству всі наші напрацювання і сформувати програми розвитку малого та середнього товаровиробника. Він – основа подальшого розвитку та забезпечення агровиробництва», — підсумував Лещенко.

За матеріалами Укрінформ

*

Top