«ЗЕОНБУД»: рішення АМКУ суперечить фактам і здоровому глузду (ПРЕС-РЕЛІЗ КОМПАНІЇ)

ПРЕС-РЕЛІЗ КОМПАНІЇ ЗЕОНБУД:

14 грудня АМКУ прийняв рішення накласти штраф на нашу компанію за те, що протягом 9 років ми нібито зловживали, встановлюючи завищені ціни.

На жаль, новий склад Комітету не звернув уваги, що в 2016 році суди всіх інстанцій аналогічне рішення Комітету вже назвали незаконним і бездоказовим. Мабуть, сучасна мода на гучний піар все ж взяла верх над здоровим глуздом.

6 років і мільйони бюджетних грошей витратив АМКУ на це «розслідування». Розслідування, на яке учневі 6 класу вистачило б 1 години. Чому шостого? В цьому класі вивчають відсотки і цього досить. Одна година – це не гарна метафора, це факт, в якому читачі зможуть переконатися прямо зараз за 5 хвилин.

Отже, якщо ви підозрюєте зловживання ціною, тоді обов’язково повинен бути і результат зловживання. Це або необґрунтовані витрати, або надлишки грошей.

Подивимося структуру витрат компанії «ЗЕОНБУД»:

— 65% – це послуги державного Концерну РРТ, який весь час говорить, що ми йому мало платимо;

— 16% – послуги шведської компанії SES Astra, супутниковий оператор, їх тарифи публічні;

— 3% – платежі державі за використання радіочастот.

Додаємо сюди 12% витрат на заробітну плату і відрахування, яка нижча за середню по галузі. Виходить, що 96% наших витрат – об’єктивні і гранично прозорі.

Залишається лише 4% (!) на все інше – оренди, зв’язок, транспорт, паливно-мастильні матеріали, запасні частини, ремонтні роботи та профілактику, адміністративні витрати тощо.

Подивимося на загальний фінансовий стан компанії:

— за 9 років компанія жодного разу не заплатила дивіденди учасникам, і ми так і не змогли повернути валютний кредит, який брали в 2011 році на будівництво мережі.

Тоді питання до АМКУ – так, де ж РЕЗУЛЬТАТ, так званого «зловживання» ціною?! Очевидно, що немає такого результату, а значить немає і не було ніякого зловживання.

Ось тому ми і говоримо, що це настільки просте завдання, що учень 6 класу зміг би розв’язати цю проблему за 1 годину. На жаль, АМКУ не змогло і за 6 років «розслідування» побачити цей очевидний факт. Але ми далекі від думки, що в Комітеті працюють не професіонали, тому доцільно було б замінити «не змогли» на «не захотіли».

Звичайно ж, суду не складе труднощів у черговий раз правильно вирішити цю шкільну задачку від АМКУ, шкода тільки часу і грошей платників податків.

Пресслужба ТОВ «ЗЕОНБУД»

*

Top