Юридичний супровід благодійних організацій в Києві

На правах реклами

Реєстрація благодійної організації – задача не з простих. Окрім надання переліку необхідних документів, зокрема витягу з реєстру неприбуткових організацій, статуту та договорів у сфері благодійності, подібні організації також повинні дотримуватись певних правил.

Самостійне обслуговування благодійного фонду, особливо розв’язання юридичних питань, може викликати багато складнощів. Так, ви можете зіштовхнутись з такими проблемами:

  • Документальне підтвердження наданої допомоги. Будь-яка допомога, яку отримуватиме ваш фонд, повинна бути підтверджена, наприклад за допомогою акту приймання-передачі чи певного договору. Тут не обійтись без юриста, який допоможе розробити шаблони документів.
  • Дотримання правила 80/20. Адміністративні витрати благодійного фонду повинні складати не більше 20% доходу організації. Але завдяки грамотному аудиту юриста та бухгалтера можна їх знизити.
  • Здійснення діяльності згідно з законом. Благодійна організація повинна діяти лише в межах сфер діяльності, встановлених Законом України «Про благодійну діяльність та благодійні організації». Невідповідність сфер діяльності, зазначених у статуті, із зазначеними у законі матиме серйозні наслідки.

Врахуйте, що це лише найпоширеніші проблеми, з якими потенційно може зіштовхнутись благодійна організація в процесі своєї роботи. Аби уникнути проблем та полегшити собі роботу, радимо звернутись до компаній, які забезпечують юридичний супровід благодійних організацій.

Комплексна юридична допомога від DEXTRA LAW

DEXTRA LAW — юридична компанія, яка знаходиться в Києві та об’єднує професійних юристів та адвокатів. В рамках юридичного супроводу благодійних організацій Dextra Law забезпечує:

  1. Допомогу з вибором форми благодійної організації. В Україні їх може бути декілька: благодійне товариство, благодійний фонд чи благодійна установа.
  2. Розробку установчих документів організації.
  3. Набуття статусу неприбутковості.
  4. Включення до Реєстру волонтерських організацій.
  5. Імміграційні консультації та отримання документів, як-от дозвіл на працевлаштування чи проживання.
  6. Юридичне забезпечення механізмів залучення коштів.
  7. Надання письмових та усних консультацій.

Юристи компанії детально стежать за нововведенням у сфері регулюванні благодійності, тож з DEXTRA LAW ваша благодійна організація в надійних руках.

*

Top