Як перевірити вживаний Айфон перед покупкою

На правах реклами

Смартфони американського бренду Apple мають попит в усьому світі. Вони потужні й технологічні, легко виконують величезну кількість задач, здатні замінити планшет, відеокамеру або професійний фотоапарат. Вартість нових гаджетів завжди висока, тому економні покупці розглядають асортимент вживаних.

Вживані iPhone надходять у продаж регулярно, адже прихильники «яблучних» девайсів купують новинку відразу після виходу чергової лінійки. Смартфони, випущені в минулих роках, стають неактуальними. Проте вони ще в чудовому стані, їхні акумулятори не виснажені, на корпусі немає подряпин чи сколів. Такі телефони коштують дешевше, але цілком здатні задовольнити будь-які потреби користувача.

Чи варто купувати вживаний Айфон

Смартфони Apple дорогі, часто кошти на новинку доводиться збирати довго. Якщо бюджет обмежений і не хочеться витрачати багато на телефон, варто купити Айфон б/у. Моделі минулих років більш технологічні в порівнянні з останніми оновленнями інших брендів, виглядають привабливо та знаходяться в чудовому стані. Це оптимальний варіант для тих, хто не готовий придбати дорогий девайс.

Вживані смартфони купують і для збереження навколишнього середовища – вважається, що таким способом виходить зменшити кількість електронних відходів, що утворюються на підприємствах. Це також можливість придбати стару модель, яку більше не виготовляють і не продають в офіційних магазинах. Вживаними Айфонами користуються недовго, тому вони зберігають усі технічні характеристики.

Власникові б/у пристрою доступні усі продукти Apple та оновлення операційної системи. Проте важливо знати, де саме купувати вживані моделі. Не варто брати смартфон із рук у невідомого покупця, навіть якщо він коштує дуже дешево – такий гаджет може мати серйозні пошкодження, наприклад, від падіння або залиття великою кількістю води. Деякі нечесні продавці пропонують заблоковані девайси, якими неможливо користуватися.

На що звернути увагу під час покупки

Щоб не помилитись, варто завітати до каталогу інтернет-магазину Storeinua. Тут продаються вживані Айфони різних років випуску в чудовому стані. Цей факт підтверджено після всебічної перевірки, її обов’язково проводять, щоб визначити точну ціну пристрою. На пристрої надається гарантія 3 місяці, також телефон можна купити в кредит.

Щоб не помилитися під час покупки й не переплатити за несправний гаджет, потрібно перевірити такі параметри:

  • корпус. Якщо попередній власник користувався чохлом і дбав про свій Айфон, на його поверхні не буде значних пошкоджень. Заодно варто запевнитись, що кнопки блокування й гучності працюють коректно;
  • акумулятор. Має значення його ємність – якщо вона нижча за 9%, батарею скоро доведеться замінити. Інформацію про стан зручно дивитися у меню Айфона;
  • дисплей. Усі кольори мають відображатися коректно й реалістично, також важливо, щоб на екрані не було місць із відсутніми пікселями;
  • камери. Запевнитися, що вони працюють належним чином, легко – достатньо зробити декілька пробних фото. Особливо важливі режими нічного фотографування та портрета;
  • сенсори. Необхідно перевірити, як смартфон реагує на відбиток пальця, спробувати відкрити декілька додатків.

Також не завадить зробити тестовий дзвінок, щоб запевнитися в нормальній роботи динаміків пристрою.

Вживані Айфони мають попит, адже коштують дешевше за нові та зберігають початкову потужність та всі інші характеристики. Проте купувати їх варто обережно, з перевіркою, адже деякі нечесні продавці намагаються приховати значні дефекти.

*

Top