Відкатні ворота: поєднання функціональності та елегантності

На правах реклами

Облаштування свого дому не завершується на його будівництві і ремонті. Також треба подумати про безпеку та комфортне попадання в двір. Це досягається завдяки воротам і хвіртці. Існує багато видів в’їзних воріт.

Вони можуть бути розсувними або навісними, ручними або автоматичними. У цій статті ми розберемо детальніше такий вид в’їзних воріт як відкатні.

Такі ворота складаються з однієї стулки (рідше з двох, якщо дуже широкий отвір і немає місця для відкату). Відкатні ворота бувають підвісними, рейковими, але найпопулярніші – консольні. Чому?

Тому що: вони мають найвдалішу конструкцію і не мають тих недоліків, якими наділені попередні два типи

З чого складаються консольні відкатні ворота

Такі ворота ще називають самонесущими, тому що вони пересуваються вздовж огорожі так, що не торкаються проїзду.

Консольні ворота мають такі обов’язкові складові:

Як зробити відкатні ворота своїми руками

Не обов’язково наймати фахівців з монтажу таких воріт. Якщо ви любите працювати своїми руками і маєте увесь необхідний інструмент, то запасіться парою помічників і вперед.

Виготовлення відкатних воріт розпочинається з підготовки. Заміряємо розміри майбутніх воріт, готуємо місце під виготовлення і монтаж. Закуповуємо усе необхідне. Усі деталі нарізаємо під задані розміри (краще виготовити креслення майбутніх воріт). Металеві труби чистимо від іржі і покриваємо ґрунтом.

Робимо заставу, під неї вириваємо яму з боку отвору і бетонуємо отриману конструкцію. Далі збираємо каркас воріт і приварюємо ту, що направляє. Встановлюємо усі комплектуючі з фурнітури на свої «робочі» місця.

Ставимо на отвір каркас і зашиваємо його. На останньому етапі ставимо замок або ж автоматику.

Вартість виготовлення відкатних воріт

При самостійній установці, а також виготовленні відкатних воріт, їх вартість буде значно нижча. Але про точну ціну можна дізнатися лише після обліку усіх чинників, що впливають на неї.

Серед них: розмір воріт, вартість фурнітури і інших матеріалів, що використовуватимете при виготовленні, яка буде обшивка і чи будуть ворота обшиватися з однією або відразу з двох і т. п. Хочемо також відзначити, що в різних регіонах України такі матеріали, як пісок, щебінь, цемент і метал можуть коштувати по-різному.

Чим можна обшивати відкатні ворота

Зараз варіантів обшивки для воріт дуже багато. Головний критерій – підходить для зовнішнього використання. Будь-хто може підібрати на свій смак і можливий бюджет. Найпопулярнішими матеріалами можна назвати профнастил, сендвіч-панелі, металевий паркан.

Дерев’яні дошки також використовують, але з цим матеріалом треба бути акуратними, оскільки саме дерево важке, крім того у вологу погоду воно може ще й набирати вагу.

*

Top