В Міноборони заспокоїли жінок

Із взяттям на військовий облік жодних змін у житті українських жінок не буде

Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний пояснив, що в даний час «не йдеться про призов або обов’язкову мобілізацію жінок в армію, як про це вже заявляють деякі ЗМІ».

Залужний у неділю написав у Фейсбуці ,що «готується такий порядок постановки (жінок – ред) на військовий облік, який дав би змогу реалізувати дистанційно і онлайн максимально число процедур», а» цифровізація повинна модернізувати військовий облік в цілому» зокрема і чоловіків.

«Протягом наступного року всі процедури будуть відкалібровані таким чином, щоб для наших співгромадян, чиї спеціальності є в переліку для військового обліку, і їхніх роботодавців процес постановки на облік був максимально комфортним», — наголосив головком ЗСУ.

«Ми також плануємо ввести перехідну норму, що стосується зборів (навчань) військовозобов’язаних, а саме: на навчання жінки будуть потрапляти виключно за бажанням», — заявив Залужний.

Крім того, за його словами, «із взяттям на військовий облік жодних змін у житті українських жінок не буде!». «Єдине — Збройні сили будуть просто знати, які спеціалістки є в країні і можуть в крайньому випадку приєднатися до оборони держави. Відповідний порядок обліку існував в Україні і раніше, починаючи з 1994 року, хоча майже не працював», — наголосив Залужний.

Це також крок, за його словами, «назустріч жінкам, які бажають проходити військову службу в Збройних силах України, щоб уникнути зайвих процедур».

*

Top