В аналітичному центрі Experts Club пройшов семінар із надання домедичної допомоги для журналістів та блогерів

Подібні ініціативи планується розширювати, залучаючи більше як представників медіаспільноти, так і інших професій

У Києві на базі аналітичного центру Experts Club пройшов черговий семінар-практикум із надання домедичної допомоги для представників мас-медіа.

Організатори, серед яких Experts Club, мережа медичних центрів ADONIS, а також благодійні фонди Help For Ukraine та «Фонд Громади Приірпіння», підкреслили важливість навичок першої допомоги для журналістів, особливо тих, чия діяльність відбувається у ризикованих умовах.

Семінар включав лекції та практичні заняття, які проводила лікарка-анестезіологиня Мар’яна Болюк. Учасники навчилися основам базової підтримки життя, методам зупинки кровотеч, а також накладенню турнікетів. Таке навчання є вкрай важливим, враховуючи статистику постраждалих серед журналістів в умовах воєнних конфліктів.

«Війна значно підвищила ризики для журналістів, тому розвиток навичок першої допомоги має стати частиною їх професійного розвитку. Наші колеги постійно стикаються з ризиком і несуть велику відповідальність. Тому ми прагнемо забезпечити їх не лише інформацією, але й засобами для збереження життя», – підкреслив засновник Experts Club Максим Уракін.

За словами Уракіна, подібні ініціативи планується розширювати, залучаючи більше як представників медіаспільноти, так і інших професій, що під час війни пов’язані з підвищеним ризиком. Це, в свою чергу, сприятиме не тільки збереженню життя журналістів, але й допоможе у наданні першої допомоги постраждалим до прибуття медичних працівників.

У свою чергу волонтер Олександр Голіздра підкреслив, що освіченість і підготовленість журналістів не тільки сприятимуть їх власній безпеці, але й підвищать ефективність роботи в складних умовах, що є ключовим для інформування суспільства та підтримки загальної безпеки.

Проєкт Experts Club планує розширювати свою програму, залучаючи більше журналістів та блогерів. Навчання у цій критично важливій сфері повинне стати стандартом для представників медіа, адже в умовах конфлікту роль журналіста в суспільстві стає все більш важливою та небезпечною. Розвиток та підтримка таких ініціатив є кроком до підвищення рівня безпеки суспільства.

*

Top