Топ-5 ефективних інгредієнтів сучасної косметики

На правах рекламы

Обрати ефективний косметичний засіб серед великої кількості кремів, бальзамів та гелів досить важко. Тому корисно знати декілька важливих компонентів, що входять до складу косметики та поліпшують здоров’я шкіри.

Рейтинг корисних компонентів косметики

В залежності від типу шкіру варто обирати косметику, до складу якої входять:

  • гіалуронова кислота
  • вітамін С;
  • ретиноїди;
  • нікотинамід;
  • олії рослинні.

Ефект залежить від концентрації та інших компонентів засобу, проте кожен з інгредієнтів має особливі властивості. Гіалуронова кислота використовується для глибокого зволоження шкіри та зберігання належного рівня вологи. Такий ефект сприяє вирівнюванню, частково розгладжує морщини. Але не варто чекати від гіалуронової кислоти магії омолодження. Краще використовувати її регулярно у складі сироваток та кормів, аніж у ін’єкціях. Коместику з гіалуроновою кислотою можна придбати на https://www.brocard.ua/.

Вітамін С – відомий антиоксидант. Він захищає від негативного впливу зовнішнього середовища, вирівню та відбілює, бореться з пігментацією. Варто обирати засоби в темних флаконах та не використовувати їх довше за півроку.

Ретиноїди – різновид вітаміну А, що має антивіковий ефект. Розгладжує зморшки, очищує та звужує пори, покращує текстуру та зовнішній вигляд шкіри.

Косметика з нікотинамідом – чудовий засіб для відновлення структури шкіри. Покращує мікроциркуляції, бореться з запаленнями та акне, підходить для проблемної шкіри. Усуває подразнення, почервоніння, відновлює пошкоджені ділянки епідермісу.

Рослинні олії у складі косметичних засобів

Рослинні олії – один із недорогих та дієвих компонентів. Це один із найкращих натуральних компонентів для зволоження та живлення шкіри. Олія не лише містить корисні мікроелементи, які налагоджують роботу тканин, а й створює захисний бар’єр. Так шкіра отримує захист від сухості, сонця, вітру. Олії можна використовувати для різних типів шкіри. Для проблемної та жирної підходить олія виноградних кісточок, для сухої — оливкова та абрикосова.

*

Top