Spotify втратив $2,1 млрд ринкової вартості через подкаст із лікарем-антиваксером

Наразі бізнесу може загрожувати будь-який зв'язок із противниками вакцинації

Стрімінговий сервіс Spotify втратив понад $2 млрд ринкової вартості через скандал із подкастом за участю лікаря Роберта Мелоуна, який заявив, що американці «загіпнотизовані» носінням масок та вакцинацією. Про це повідомляє Variety, передає Hubs.ua.

Ринкова капіталізація Spotify впала на $2,1 млрд за три дні після того, як фолк-рокер Ніл Янг видалив свої пісні з гіганта аудіопотоку на знак протесту проти подкасту Джо Рогана. У ньому ведучий брав інтерв’ю у лікаря-антиваксера Роберта Мелоуна, який стверджував, що американці схильні до «масового психозу» щодо вакцинації, а лікарні фінансово зацікавлені в помилковій діагностиці смерті від коронавірусу. Крім того, Мелоун проводив паралелі між пандемією і приходом нацистів до влади в Німеччині у 1930-і роки.

Після подкасту музикант Ніл Янг почав вимагати від компанії відмовитися від його музики , сказавши, що Spotify «може мати Рогана чи Янга. Не обидвох». Spotify видалив пісні музиканта 26 січня. Після цього Янг написав:

«Spotify нещодавно став дуже шкідливою силою через свою публічну дезінформацію та брехню про COVID». tweet

Після Янга прибрати свою музику з платформи зажадала Джоні Мітчелл. Потім цих артистів підтримали Apple Music та Tidal – і акції Spotify ще більше впали.

У підсумку сервіс втратив понад $2 млрд ринкової вартості, а його акції з 26 по 28 січня впали в ціні на 6%. За той же період високотехнологічний складний індекс Nasdaq виріс на 1,7%, а Dow Jones Industrial Average – на 1,1%. Для порівняння, акції Netflix трохи відновилися, виросли на 4,9% за останні три дні, після того, як їх обірвали після звіту про прибутки від 20 січня.

Нагадаємо, раніше Hubs.ua повідомляв про те, що Sony за день втратила $20 млрд капіталізації після оголошення угоди Microsoft і Activision Blizzard.

 

*

Top