Осіння алергія – що про неї варто знати?

На правах реклами

Багато хто сприймає алергію як типове весняне захворювання, яке загострюється у період цвітіння рослин. Тому, почувши вперше про таке явище як осіння алергія, дуже дивуються.

Що спричиняє алергічну реакцію восени?

Багато хто навіть не здогадується, що нежить та чхання у жовтні-листопаді у них викликає не вірус чи застуда, а алерген. І щоб позбавитися неприємних симптомів, треба пити не противірусні, а антигістамінні препарати.

Симптоматика алергічної реакції восени практично така сама, як і під час весняного цвітіння. Найчастіше винуватцями неприємного стану здоров’я стають такі алергени, як:

  • пилок (оксамитці, айстри, верес, осінній крокус, деякі кімнатні рослини);
  • пилові кліщі (повітря від опалювальних приладів більш сухе, провітрюються приміщення рідше – ідеальні умови для алергену);
  • цвіль (на опалому листі).

Крім того, у багатьох трапляються алергічні реакції на сезонні фрукти та овочі. А коли стовпчик термометра стрімко наближається до нуля, можливі загострення так званої холодової алергії, що проявляється шкірними реакціями.

Як рятуватися від осінньої алергії?

Лікування алергічної реакції восени нічим не відрізняється від терапії, що застосовується в іншу пору року. Важливо, по можливості, мінімізувати контакт з алергеном, виключити з раціону продукти, що викликають небажану реакцію, а також приймати антигістамінні препарати. Вони бувають у вигляді пігулок, капсул, розчинів, мазей.

Найчастіше для усунення алергічної симптоматики застосовують діазолін, супрастин, димедрол, L-цет. При необхідності – назальні та/або краплі для очей. Для полегшення дерматологічної симптоматики можна застосовувати мазі та креми.

Повний список найбільш ефективних та безпечних антигістамінних засобів з описом та способом застосування можна знайти на сайті медичної інформаційної системи Аптека 9-1-1. На цьому ж порталі можна перевірити актуальні ціни та наявність препарату, який цікавить, в різних аптеках.

*

Top