Foxconn розпочне масове виробництво електромобілів у Таїланді. Інвестиції складуть $1 млрд

Об'єм виробництва може скласти до 150 тис електромобілів щорічно

Foxconn Group, компанія, відома тим, що є контрактним виробником для Apple, швидко намагається збільшити свою присутність і вже оголосила про свої плани виходу на ринок електромобілів, що швидко розвивається, повідомляє Gizmochina, передає Hubs.ua.

Національна нафтова корпорація Таїланду (PTT) оголосила, що її завод електромобілів у країні, який є спільним підприємством з Foxconn Group, розпочне масове виробництво в першому кварталі 2024 року.

Якщо вірити звітам, обидві ці компанії планують інвестувати близько 1 мільярда доларів у створення цього нового заводу в Таїланді. Національна нафтова корпорація Таїланду оцінює щорічне виробництво приблизно в 50 000 автомобілів, яке пізніше буде розширено до 150 000 автомобілів.

Примітно, що Foxconn не обмежує виробництво електромобілів Таїландом, а поширює його по регіонах. Всього кілька днів тому компанія оголосила, що співпрацює з Міністерством інвестицій Індонезії разом з іншими фірмами для розвитку електромобілів у регіоні.

До цього тайванська компанія також підписала угоду про придбання свого першого заводу з виробництва електромобілів у Північній Америці. Це частина угод на 280 мільйонів доларів з американським стартапом електромобілів Lordstown Motors, які також включають покупку акцій. Він також розглядає можливість створення заводів електромобілів в Індії, Європі та Північній чи Південній Америці до 2024 року.

Кілька місяців тому Foxconn представила три прототипи електромобілів, які компанія планує випустити в комерційних кількостях цього року. Три нові прототипи є кульмінацією партнерства Foxconn з тайваньською Yulon Motors.

Нагадаємо, Foxconn збирається побудувати завод з виробництва електромобілів в Індонезії.

*

Top