Fitch змінило прогноз рейтингу

Рейтинги "Vodafone Україна" стримуються країновою стелею України

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings змінило прогноз щодо довгострокового рейтингу дефолту емітента (РДЕ) ПрАТ «ВФ-Україна» (працює під брендом «Vodafone Україна») з «позитивного» на «стабільний» та підтвердило РДЕ на рівні «B» , — йдеться в пресрелізі Fitch, передає Hubs.ua.

Рейтинги «Vodafone Україна» стримуються країновою стелею України через сильну залежність телекомунікаційної компанії від української економіки.

Vodafone Україна – другий за величиною оператор мобільного зв’язку в Україні. У 2019 році NEQSOL Holding через ТОВ «Telco Solutions and Investments», підконтрольну Bakcell, підписало угоду з ПАТ «МТС» про купівлю її телекомунікаційного бізнесу в Україні. Операцію з купівлі «Vodafone Україна» було закрито наприкінці грудня 2019 року із залученням фінансування J.P. Morgan та RBI, ціна сягнула $734 млн, включно з відкладеним платежем на суму близько $84 млн.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті ПрАТ «ВФ-Україна» на рівні «В», прогноз – «позитивний».

 

*

Top