Федерація сквошу України запустила у Києві безкоштовні тренування для дітей в мережі Sport Life
Фото з сайту Федерації сквошу України

Сквош входить до навчальних програм найпрестижніших американських університетів, таких як Гарвард та Єль

Федерація сквошу України (ФСУ) повідомила про спільне з мережею клубів Sport Life впровадження програми безкоштовних тренувань зі сквошу для дітей – дитячо-юнацька спортивна школа (ДЮСШ) «Київ спортивний».

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Заняття для маленьких спортсменів «Київ спортивного» будуть проводитися у двох найбільших сквош центрах Sport Life у Києві – на Позняках та Теремках. Тут діти отримають можливість навчитися грі під керівництвом кваліфікованих тренерів.

Графік занять: по буднях з 15:00 до 17:00. Враховано різницю вікових груп, тому тренування організовано для дітей 6-8 років та 9-11 років.

«Федерація сквошу України у співпраці з мережею клубів Sport Life робить величезний крок на шляху популяризації цього спорту серед молоді. Давайте разом відкривати для наших дітей нові горизонти, навчаючи їх здоровому способу життя, дисципліні та взаємодопомозі через гру в сквош», – підкреслив президент ФСУ Дмитро Щербаков.

Як наголосив віце-президент ФСУ Максим Уракін, розвиток юніорського сквошу свідчить про те, що цей вид спорту має хороші перспективи для розвитку в Україні.

«Минулого року саме наші юніори продемонстрували чудові результати на міжнародних змаганнях, та довели, що українська школа сквошу є однією з найсильніших у Європі, здобувши бронзу на континентальній першості. Відкриття нових тренувальних майданчиків для дітей лише посилить цю тенденцію», – зазначив Уракін.

Програма ДЮСШ «Київ спортивний» передбачає безкоштовні тренування для дітей, однак кількість місць обмежена, тому організатори радять не відкладати запис.

Сквош – вид спорту з м’ячем і ракеткою у закритому приміщенні. Гра ведеться спеціальними ракетками на оточеному з чотирьох боків стінами корті. У 2003 році журнал Forbes визнав сквош одним із найбільш «здорових видів спорту» за показником травматизму. Крім того, сквош вважається найбільш енерговитратним видом спорту у світі за кількістю спалюваних калорій за одиницю часу. У світі в сквош грають уже понад 20 млн осіб.

Гра виховує у дитини дисципліну, навчає швидко приймати рішення та стимулює розвиток стратегічного мислення. Сквош набув високої популярності саме в закладах освіти. Гра входить до навчальних програм найпрестижніших американських університетів, таких як Гарвард та Єль.

*

Top