Чи варто вкладатися в крипту

На правах реклами

З кожним роком людей, які цікавляться криптовалютою, стає більше. Багато хто скептично ставиться до таких інвестицій, але на цьому можна дійсно добре заробити. Інвестору-початківцю варто спочатку розібратися в тонкощах їх роботи, зіставити всі ризики з потенційними вигодами. Багато хто досі не розуміє, як працюють електронні гроші, тому й бояться вкладати. Цифрові акти часто порівнюють з акціями чи облігаціями та виявляють великі недоліки. Але успішних прикладів криптоінвестицій дуже багато. Інвестори, які купили десять років тому біткоїн і його не продали, незважаючи на падіння та злети. Вони безперечно ризикували, але завдяки волатильності сьогодні стали мільйонерами.

Переваги криптоінвестування

Перш ніж обміняти usdt з карткою моно, потрібно переконатися в надійності сервера. Ризикує тільки той, звернувся до першого обмінника, що знайшов. Щоб не потрапити на шахраїв і не отримати невигідні пропозиції, варто переглянути відгуки користувачів та вибрати надалі перевірений обмінний пункт. Тут можна купити популярні криптовалюти за лічені хвилини. Курс на обмінниках не завжди вигідний, але це компенсується швидкістю та простотою процедури.

Переваги криптовалют полягають в їх доступності: ними можна скористатися будь-якої миті і немає необхідності йти до банку для зняття грошей. Криптовалюта схильна до волатильності, а це означає, що при везінні ціна зросте. Але варто розглядати цей інструмент у рамках диверсифікації накопичень інвестора. Не треба всі наявні кошти вкладати лише у криптовалюту. Експерти радять інвестувати не більше 10-20% активів.

До плюсів можна віднести неможливість держави контролювати цей ринок, відстежувати платежі тощо. Крім того, не потрібний великий капітал, щоб почати заробляти. Також не слід забувати, що не всі криптовалюти надійні. Потрібно вибрати лише ті, які на біржах мають більшу ліквідність.

Недоліки вкладення в криптовалюти

Цей інструмент найчастіше зацікавлює інвесторів-початківців, а ось досвідчені вибирають менш ризиковані активи. В інтернеті багато інформації та історій про швидкий і легкий заробіток, проте мало хто говорить про існуючі ризики. Коли біткоїн виростає практично на 70% по відношенню до долара, це дурманить свідомість вкладників-початківців. Цей факт є головним у виборі ринку криптовалют. Але, не маючи досвіду та відповідних знань, багато хто швидше втратить вкладені гроші.

  • Швидкі зміни курсу на криптовалюту можуть призвести до падіння біткоїну до долара.
  • Криптовалюту не можна розглядати як основне джерело заробітку, адже величезну роль грає курсова різниця.
  • Робота хакерів ускладнює життя інвесторів. Навіть великі фірми можуть стати жертвами атак хакерів.
  • Ринок багатий на шахраїв. Існує безліч організацій, які спеціально створені для виведення коштів інвесторів. Їх можна зустріти на біржах та обмінниках.

Криптовалюта підпорядковується стандартним законам ринку та регулюється попитом та пропозицією на неї. Учасників крипторинку досить багато, й найближчим часом кількість користувачів тільки зросте. Вони будуть готові пробувати нову валюту як інвестування у невеликих обсягах. Ця галузь може змінити життя, але перед цим потрібно вивчити ринок криптовалют

*

Top