Чаї Да Хун Пао та ГАБА: специфіка та відмінності улунів

На правах реклами

Без улунів немає радості! Вони такі різні та унікальні, що про кожен хочеться говорити й говорити годинами. Та у тому, наскільки несхожими вони можуть бути, сьогодні переконаємось на прикладі двох надприродно яскравих представників – чаїв ГАБА та Да Хун Пао.

Технологічний ГАБА

Тайванський улун ГАБА – https://newtea.ua/uk/chay/chay-ulun/vid-tayvanskiy-gaba став відомим на весь світ не лише через неперевершені смакові якості, а й завдяки своїй корисності. Його ферментація проходить у спеціальних контрольованих умовах вакууму. Таким чином виробники отримують улун, багатий на гамма-аміномасляну кислоту – незамінну речовину, що прискорює роботу мозку, допомагає зосередитись і покращує настрій.

На диво, ГАБА – чай повністю безпечний, тож його можна пити, навіть пропустивши сніданок. Він додає впевненості, витримки та психічної стійкості, і допомагає йти до мети. До того ж ефект від теаніну – чайного кофеїну, що міститься в ньому, більш м’який та подовжений, і не «обривається» так різко, як після міцного еспресо.

І, нарешті, про смак. До димно-хвойного аромату додається унікальний квітково-медовий присмак із пряними нотками, відтінками хліба, шипшини та освіжаючих зелених яблук.

Традиційний Да Хун Пао

Да Хун Пао – чай корисний, бадьористий і сильно ферментований. Не дарма його іменують «Перлиною чаїв», і навіть «Імператорським чаєм» (подейкують, саме ним колись зцілили цілого імператора).

Насправді його назва перекладається як «Великий Червоний Халат». Пов’язано це із грою кольору чайного листа на вечірньому сонечку. А от процес виготовлення засекречений, і не відомий майже нікому.

Зате ми точно можемо пізнати його за аристократичною терпкістю, орхідейно-квітковим посмаком і по-літньому фруктовим ароматом.

А користь можна відчути вже після дегустації:

  • Виражений вплив на психічний та фізичний стан: він наповнює позитивними емоціями, дарує енергію, допомагає розкрити потенціал і дає сили, щоб рухатись далі. Цей ефект тотожний до глибокої правильної медитації майстрів.
  • Заспокоює та одночасно допомагає сконцентруватись. Його сміливо можна брати з собою на природу замість вина, і спілкуватись, філософствувати, споглядати природу, відкривати змісти.
  • Має безліч корисних речовин у складі: магній і залізо, селен і фосфор, йод та цинк, вітамін С. Теплий чай допомагає засвоювати все це миттєво. Чи не варто просто зараз перейти з сезонних полівітамінів на чай Да Хун Пао?

Який з улунів ви б не обрали, ваш настрій та організм отримають неоціненний «буст». Спробуйте якомога швидше зі спеціалізованим інтернет-магазином New Tea.

*

Top