У неділю, о 22:15, відбудеться прем’єрний показ фільму про спецоперацію «Синиця» із російським гелікоптером

Операція ГУР МО була дуже подібною до операції «Діамант», яку у 1966 році провів ізраїльський Моссад

У неділю, 3 вересня 2023 року, о 22:15 у телемарафоні «Єдині новини» відбудеться прем’єрний показ фільму «Збиті льотчики росії».

«#збитільотчикиросії – саме так називається наша чергова з Lukyanets Sergiy, Anton Goida, Володимир Скиба та Владислав Симонов документалка з циклу «Воєнна розвідка України», – написав на свої сторінці у Facebook офіцер ЗСУ, автор циклу документальних фільмів «Воєнна розвідка України» Артем Шевченко.

За його інформацією, творчий колектив створив цей фільм спільно Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики.

Як зазначив Шевченко, «у ньому ми розповімо, як Сили оборони та безпеки захищали українське небо від російської повітряної навали. Також вперше продемонструємо історії восьми збитих російських льотчиків. А ще – покажемо унікальну історію спецоперації воєнної розвідки «Синиця» про одного, поки що єдиного, але, вірю, не останнього російського пілота, який перелетів на сторону добра, світла і справедливості разом із своїм вертольотом Мі-8 АМТШ зі складу 319 окремого вертолітного полку (в/ч 13984 Приморський край РФ)».

Раніше він опублікував фото з наступним коментарем: «Один з цих двох офіцерів з Головного управління розвідки Міністерства оборони України – розробник і реалізатор саме тієї унікальної піврічної операції, яка закінчилася 9 серпня 2023 перельотом на підконтрольну Україні територію вертольоту Мі-8 АМТШ».

За його словами, сама ж операція ГУР МО під кодовою назвою «Синиця» була дуже подібною до операції «Діамант», яку провів у 1966 році ізраїльський Моссад, переконавши іракського пілота викрасти на той час найсучасніший радянський Міг-21.

 

 

*

Top