Територіальна оборона запровадила нову програму підготовки екіпажів БпЛА

В рамках проєкту «Крилатий ЕскаДрон» можна стати оператором дронів і розпочати службу в одному із підрозділів ударних (розвідувальних) БпЛА

Командування Сил територіальної оборони Збройних сил України започатковує програму підготовки екіпажів безпілотних літальних апаратів (БпЛА) – «Крилатий ЕскаДрон».

Як зазначається на сайті ТрО ЗСУ, кожен охочий віком від 18 до 60 років може опанувати військову професію – стати оператором дронів і розпочати службу в одному із підрозділів ударних (розвідувальних) БпЛА. Підрозділи створені та функціонують у всіх регіонах (областях) України.

Щоб приєднатися до проєкту «Крилатий ескадрон» кандидату потрібно подати заявку сайті ТрО за лінком – https://tro.mil.gov.ua/bpla/. Також можна надіслати резюме на відповідну вакансію на одній з рекрутингових платформ (LobbyX Army, Work.ua, OLX та інші) або звернутися до відділення персоналу обраної бригади.

За додатковими питання можна зателефонувати в Рекрутинговий центр за номером 0800-505163 (понеділок-субота 8:00–9:00).

Навчання проводиться за трьома основними напрямками:

— пілотування БПЛА мультироторного FPV-типу

— пілотування БПЛА мультироторного типу

— пілотування БПЛА літакового типу.

Тривалість підготовки в залежності від типу БпЛА становить від 15 до 45 діб.

По завершенню навчання пілот складає іспити, на основі яких йому присвоюють військово-облікову спеціальність (ВОС) та скеровують для подальшого проходження служби у обраний підрозділ.

Процес рекрутингу та підготовки:

  1. Подати заявкуабо зателефонувати в Рекрутинговий центр за номером
    0800-505163 (понеділок-субота 8:00-19:00).
  2. Пройти базове опитування через колцентр. Якщо кандидат відповідає всім вимогам, йому призначають онлайн-співбесіду з рекрутером.
  3. Після співбесіди, рекрутер допомагає підготувати пакет документів, необхідних для військової служби, супроводжує на етапі РТЦК та ВЛК в м. Києві або дистанційно в інших містах України за територіальною приналежністю бригади.
  4. На новобранця чекає курс базової загальновійськової підготовки(БЗВП), який триває 30 навчальних днів. Боєць отримає навички володіння зброєю, знання з тактичної медицини, навчитися діяти в складі підрозділу (відділення, взводу, роти), підготується до служби фізично та психологічно.
  5. Після базової підготовки боєць буде скерований на фахове навчанняу навчальних центрах БпЛА, де підготовка проходить за чотирма основними напрямами: пілотування БПАК мультироторного FPV типу, мультироторного типу, літакового типу та підготовка фахівців-дешифрувальників. Тривалість підготовки в залежності від типу БпЛА становить від 15 до 45 діб (термін програми фахової підготовки може змінюватися в залежності від типу БпЛА та інших умов). Навчальна програма поєднує в собі теоретичні та практичні дисципліни. Зокрема тактику застосування БпЛА, роботу з інформаційними системами ситуативної обізнаності («Кропива», «Дельта» та інші), роботу з системами для роботи в онлайн-стрімах тощо. Основу програми складає передльотна, льотна та спеціальна льотна підготовка.
  6. По завершенню навчання пілот складає іспити, на основі яких йому присвоюють військово-облікову спеціальність (ВОС) та скеровують для подальшого проходження служби у обраний підрозділ (ознайомитись з відеопрезентаціями підрозділів БпЛА Сил ТрО ЗСУ можна тут).

*

Top