Польський сенат підтримав Україну

Сенат одноголосно ухвалив постанову про підтримку України

Польський сенат у п’ятницю одноголосно ухвалив постанову про підтримку України, повідомляє сайт Верховної Ради, передає Hubs.ua.

«Сенат Республіки Польща підтримує політичну та фінансову допомогу Україні, постачання зброї до цієї країни та участь солдатів країн-членів НАТО у навчанні українських військових… Будь-які дії, спрямовані на стримування агресора, мають великий вплив на моральний дух української нації», — йдеться у постанові, скан якої розміщено на сайті Верховної Ради.

У постанові зазначається, що «Росія зібрала біля кордонів України величезну армію, оснащену танками, важкою артилерією, кораблями та бойовою авіацією».

«Ціллю цієї ескалації напруженості є дестабілізація Європи. Це може призвести до початку найбільшого збройного конфлікту з часів Другої світової війни», — йдеться у документі.

Сенат нагадав, що Росія у 2014 році анексувала український Крим та окупувала частину території Донбасу.

Сенат Польщі вважає, що «діалог із Російською Федерацією можливий, проте не може відбуватися у ситуації військового шантажу…».

«Вільна Україна є однією з гарантій безпеки Польщі… Без незалежної України не може бути безпечної Польщі», — наголошується в постанові.

Нагадаємо, Польща обіцяє передати Україні найсучаснішу зброю.

*

Top