Екс-заступник міністра освіти Суліма у 2016 році ймовірно подавав заявку на отримання російського громадянства (Документ)

Працівник системи освіти України нині може бути громадянином росії

Колишній перший заступник міністра освіти і науки України у 2010-2014 роках часів Дмитра Табачника, а нині працівник в системі освіти України Євген Суліма, дійсно міг отримати громадянство росії у 2016 році. Це випливає із електронної копії документу, яка була отримана з джерел у силових структурах України.

Зокрема йдеться про так звану заяву з реєстрів міграційних підрозділів рф про видачу паспорту Сулімі (див. нижче документ).

З зрозумілих причин автентичність документу редакція напряму запитом в так звані російські держструктури установити не може. Але у 2021 році про наявність з 2016 року у Євгена Суліми російського громадянства вже повідомила студентська громадська організація «Червоний Губер». Зокрема ГО посилалась на інформацію з відкритих сервісів. За даними організації, російський паспорт Суліми був дійсний станом на весну 2021 року.

Як розказали в ГО, після звільнення у 2014 році з Міносвіти Євген Суліма перебрався до Москви. Користувався авто марки Audi з російськими номерами. Мав статус професора у Московському державному університеті та проводив курси підвищення кваліфікації з державного управління для високопосадовців з росії. У 2019 році повернувся до України.

«За рік він обійняв посаду директора інституту гуманітарних наук в Університеті державної фіскальної служби. А за два місяці його дружну Лілію було призначено на посаду голови державної податкової інспекції в Ірпені», – повідомили у 2021 році в ГО «Червоний Губер».

Відповідно до даних з вебсайту Київського інституту водного транспорту Державного університету інфраструктури та технологій, у листопаді 2022 року Євген Суліма в статусі професора проводив відкриту лекцію для студентів столичного університету. А вже у грудні 2022 він обіймав посаду виконувача обов’язків завідувача кафедри.

Нагадаємо, що у листопаді 2022 року самому Дмитру Табачнику оголосили підозру в державній зраді за співпрацю з федеральною службою безпеки росії та координування діяльності керівників російських окупаційних адміністрацій.

*

Top