Хакери атакували сервіс ProZorro

Кібератака на роботу системи закупівель ProZorro не вплинула

Було здійснено нову хакерську атаку, аналогічну тим, які було вчинено на сайти держструктур, — повідомила Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації, передає Hubs.ua.

«Сьогодні о 8 годині ранку на сторінці форуму ProZorro Infobox з’явилося повідомлення, аналогічне тим, що були використані під час кібератаки на інші державні сайти 14 січня. Наразі сторінка вимкнена, а фахівці проводять розслідування та працюють над оперативним відновленням роботи форуму», — наголошується в повідомленні.

Форум ProZorro Infobox є окремою системою, не пов’язаною із системою закупівель ProZorro.

«За наявними даними, ні інформаційний ресурс ProZorro Infobox, ні сам портал ProZorro не постраждали. Система публічних закупівель працює у штатному режимі», — наголошують у Держспецзв’язку.

Як повідомлялося, у ніч на 14 січня відбулася глобальна атака хакерів на сайти уряду України. Не працювали сайти Міносвіти, МЗС, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Кабінету Міністрів, Міненерго, сайт «Дії».

Служба безпеки України (СБУ) разом із Держспецзв’язком та Кіберполіцією розслідує інцидент. За даними СБУ, загалом було атаковано понад 70 державних вебсайтів, 10 з яких зазнали несанкціонованого втручання.

Нагадаємо, раніше Україна та Агентство НАТО з комунікації та інформації (NCI Agency) підписали оновлений Меморандум щодо погодження продовження спільної роботи над проектами у галузі розвитку комунікаційних технологій.

*

Top