ДБР провело обшуки у «Київзеленбуді» (відео, фото)
Фото: Прес-служба ДБР

Посадовець комунальної організації затриман на відкаті

У ніч на 12 січня співробітниками Державного бюро розслідувань проведено обшук у приміщенні КО «Київзеленбуд» у кримінальному провадженні 2020 року щодо дій підрядних організацій та їх взаємодії з субпідрядними підприємствами. Про це повідомила прес-служба КМДА, передає Hubs.ua.

У комунальній організації зазначили, що уночі був затриманий співробітник підприємства, який вже два тижні перебуває в офіційній відпустці.

Разом з тим за інформацією ДБР, посадові особи КО «Київзеленбуд», використовуючи своє службове становище, налагодили механізм отримання неправомірної вигоди шляхом забезпечення перемог у тендерних торгах залученим комерційним структурам, за що систематично отримували від останніх грошову винагороду в розмірі певної частини від сум тендерів.

Під час документування злочинної діяльності в рамках кримінального провадження зафіксовано низку фактів передачі грошових коштів.

Також під час одержання частини коштів — майже 1,7 млн грн, затримано керівника одного із комунальних підприємств КМДА, а також посередника, який забезпечував реалізацію злочинної схеми.

«11 січня 2022 року, під час отримання чергової частини неправомірної вигоди у сумі 1 550 000 грн та 4 300 доларів США, в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, затримано заступника начальника управління капітальних вкладень КО «Київзеленбуд» та посередника», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у жовтні 2021 року, представник КО «Київзеленбуд» вже отримав першу частину неправомірної вигоди у сумі 2 047 500 грн, що також задокументовано.

Наразі вирішується питання про оголошення підозри вказаним посадовим особам. Вже проведено низку обшуків у інших фігурантів кримінального провадження, під час яких вилучено велику кількість готівки, документів, технічних засобів зв’язку тощо, що містять докази злочинної діяльності.

Нагадаємо, у грудні 2021 року Національне антикорупційне бюро України повідомило про підозру щодо організації корупційної схеми на столичному комунальному об’єднанні «Київзеленбуд» трьом особам, серед яких колишній в.о. начальника Управління екології та природних ресурсів Київради.

Один коментар;

  1. Ігор said:

    Тендери та конкурси вже давно стали фікцією. Корумповані патріоти давно знайшли механізм як отримувати відкати та продавати своїм посади.

*

Top