Фонд Ігоря Черненка створює механізм реабілітації бійців ЗСУ після війни

Українцям треба усвідомити, що волонтерство з завершенням війни не повинно закінчитися

«Благодійний фонд Ігоря Черненка» відпрацьовує механізм інформування бійців ЗСУ та їх родин про усі можливості реабілітації, які є в Україні. Про це у своєму інтерв’ю Апострофу розповів співзасновник фонду, командир роти 204-го батальйону військової частини №А7373 Ігор Черненко (позивний «Чорний»).

За його словами, в ідеалі, фонд планує створити реабілітаційний центр. Але реабілітація потрібна військовослужбовцям та їх родинам вже сьогодні.

«Тому наразі ми відпрацьовуємо механізм з інформування людей про усі можливості реабілітації, які є в країні. Адже багато бійців навіть не знають, куди звертатися за допомогою. В Україні мало інформації про те, де, наприклад, надають послуги з фізичної, психологічної, соціальної реабілітації, протезування», повідомив Черненко.

Також, за його словами, благодійний фонд планує підняти питання доступності послуг в уже наявних реабілітаційних центрах. Бо їхні послуги, такі як діагностика, МРТ та інші – дуже дорогі. Тому задача благодійного фонду – допомогти бійцям отримати ці послуги або безкоштовно, або за невелику ціну.

Крім того, командир вважає, що важливо убезпечити військовослужбовців та їхні родини від надмірної бюрократії, яка теж може травмувати психіку.

«Ми хочемо створити механізм, при якому людина зателефонує до фонду, розповість про свої потреби, а вже фонд займатиметься вирішенням її питань від «а» до «я», підкреслив Черненко.

Він також наголосив, що людей з покаліченими долями повернеться з війни багато, і допомога буде потрібна як ніколи. Тому закликав усіх усвідомити, що волонтерство з завершенням війни не повинно закінчитися, потрібно буде ще багато допомоги.

*

Top