Британія впроваджує санкції стосовно п'яти російських банків і трьох бізнесменів

Джонсон оголосив про впровадження санкцій після визнання "Донецької та Луганської народних республік"

Глава уряду Великої Британії Борис Джонсон у вівторок оголосив про впровадження санкцій до Росії після визнання «Донецької та Луганської народних республік», передає Hubs.ua.

«Сьогодні ми впроваджуємо санкції стосовно п’яти російських банків», — заявив він, виступаючи в Палаті громад.

За його словами, санкції стосуватимуться банку «Росія», Промзв’язокбанку (рос. Промсвязьбанк), Чорноморського банку торгівлі та розвитку, Генбанку, Індустріального ощадного банку.

Крім того, британські санкції стосуватимуться трьох російських бізнесменів — Геннадія Тимченка, Бориса та Ігоря Ротенбергів.

Бізнесмен Ігор Ротенберг — співвласник ТОВ «РТ-Інвест Транспортні системи «(РТІТС, оператор держсистеми стягнення плати з вантажівок «Платон»).

Батько Ігоря Ротенберга Аркадій Ротенберг перебуває під британськими санкціями з 2014 року. В сьогоднішнє оновлення, крім Ігоря Ротенберга, також потрапив молодший брат Аркадія Ротенберга Борис, співвласник СМП-Банку.

Ігор Ротенберг перебуває під американськими санкціями ще з 2018 року.

Також під санкції Великої Британії потрапив іще один бізнесмен, давно внесений до санкційних списків США, — Геннадій Тимченко.

Раніше Президент США Джозеф Байден видав указ про блокування майна певних осіб і заборону певних угод у зв’язку з визнанням Росією самопроголошених т.зв. «ДНР» та «ЛНР».

*

Top