Комісія знову не затвердила голову САП - Шабунін

Оголошення переможця конкурсу зірвали вже втретє

Під час обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) 3 лютого комісія знову не змогла затвердити результати конкурсу. Про це повідомив у Facebook керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін, передає Hubs.ua.

Відомо, що на засіданні не було трьох членів комісії: Андрія Гуджала, Євгена Соболя та Олени Бусол.

З’ясувалося, що Гуджал поїхав у відрядження, Соболь попереджав про запізнення, а Бусол взагалі відмовилася брати участь у засіданні. У результаті його вкотре перенесли.

«У Зеленського немає жодної іншої причини блокувати призначення переможця, окрім захисту власних корупціонерів: наприклад, Трухіна і Татарова. До речі, ОПешна членкиня комісії Бусол заявляє, що в цьому конкурсі МВФ корумпує Україну», — зазначив Шабунін. tweet

Далі у своєму пості він процитував слова незалежного члена комісії по САП Драго Коса:

«Мене весь час хвилює питання, що вони так сильно хочуть заховати, що не дозволяють нам обрати голову САП?». tweet

Детальніше ознайомитися із думкою Коса можна у пості Шабуніна.

Довідка. Драго Кос – голова робочої групи з хабарництва в міжнародних бізнес-переказах в рамках OECD, керуючий партнер у компанії RUR у сферах корпоративної доброчесності, запобігання корупції, судового аудиту тощо. У 2003-2011 роках очолював Групу держав у боротьбі з корупцією, створену Радою Європи. А з 2004 по 2010 був першим головою Комісії із запобігання корупції Словенії.

Нагадаємо, раніше Hubs.ua повідомляв про те, що САП відкрила справу проти Андрія Клочка.

*

Top