Гройсман о Тимошенко: «Мама» коррупции, популизма и неэффективности

Премьер жестко отреагировал на нападки лидера «Батькивщины»

Юлия Тимошенко преследует только одну цель – добиться власти любой ценой, — заявил сегодня премьер-министр Украины Владимир Гройсман, комментируя последние заявления председателя ВО «Батькивщина» и попытку внести в Раду постановление об отставке Кабмина.

«Отцом основателем новейшей украинского государства считается Михаил Грушевский. «Мамой» коррупции, популизма, неэффективности является Юлия Тимошенко», — написал Гройсман у себя в Twitter.

По его мнению, у Тимошенко якобы «есть потенциальная жажда и самоцель – дорваться до власти».

Также, по словам Гройсмана, в то же время его цель – сильное государство Украина.

«Благодарен коалиции, каждому народному депутату за поддержку работы Правительства, у которых есть одна единственная амбиция – успешная Украина», — добавил премьер-министр.

Напомним, ранее Тимошенко заявила, что в Раде коалиция якобы прекратила свое существование и стране из-за этого угрожают новые досрочные парламентские выборы.

В свою очередь «Народный фронт» обвинил Тимошенко в популизме, попытке расшатать ситуацию, подыгрывании России и неформальном слиянии ее политсилы с «Оппозиционным блоком».

Одновременно в БПП опровергли слова лидера «Батькивщины», заверив, что Рада работает, коалиция принимает решения, а причин для перевыборов парламента никаких нет.

На днях с подачи Тимошенко в Раду был внесен проект постановления об отставке Кабмина Гройсмана. Однако в секретариате парламента этот документ заблокировали, а спикер Верховной Рады Андрей Парубий пояснил, что внесение этого проекта решения было неконституционным.

коментаря;

  1. Одессит said:

    Досягнення Тимошенко-прем’єра першої каденції
    23.12 25 січня 2017
    Красномовна відповідь абинеюлям. Написано з відкритого джерела, а саме української версії вікіпедії. Все складено по полицях, перевірити можете самі по посиланню з джерелами звідки ця інформація.
    Отже, перше прем’єрство з 4 лютого 2005 р. по 8 вересня того ж 2005 р. — тобто при посаді всього 7 місяців, а зроблено: Збільшення доходів бюджету майже на 70% (за підсумками 2005 загальна сума доходів Державного бюджету зросла на 49,6%, а доходи загального фонду Держбюджету — на 62,4%). Підвищення зарплат, пенсій (більш ніж на 73%), стипендій (понад 36%) (у вересні-2005 порівняно з червнем 2004)%). Збільшення грошового забезпечення низці категорій військовослужбовців на 200%.
    В 2005 р. уряд в 12 разів підвищив розмір „одноразової допомоги при народженні дитини“: до 1.1.2004 — 320 долларов; Після 1.1.2004 — 684 $; 1.4.2005 — 8497, 6 $; 1.1.2008 — 12240 $ (на першу дитину), 25000 $ (на другу), 50000 $ (на третю).
    Кампанія „Контрабанда — стоп“, та виведення з тіні „олігархічного бізнесу“. У цей час Громадська рада при Державній митній службi України (згодом переформатована у Громадську колегію) була сформована здебільшого з представників малого та надходження податку на додану вартість зросли удвічі.
    Заяви про необхідність масової реприватизації 3000 підприємств. У результаті державі було повернуто контроль лише над найбільшим металургійнім комбінатом „Криворіжсталь“ (який перепродали в жовтні-2005 в шість разів дорожче, тобто дорожче на 4 млрд дол.; а за увесь період приватизації 1991–2004 „надходження від приватизації в Україні“ склали лише 8.5 млрд дол.).
    У квітні-травні 2005 — пройшли так звані „бензинова, цукрова, м’ясна кризи“ — коли ціни (на цукор і бензин) за 2-3 тижні піднімалися на 30%−50%. Ці „кризи“ мали ознаки „картельної змови“ — уряд Тимошенко повернув ціни на колишні рівні через місяць-півтора (діючи, в основному, ринковими методами — „товарними інтервенціями“):
    „М’ясна криза“ була викликана тим, що Тимошенко в перші місяці свого прем’єрства — підвищила зарплати та пенсії в півтора рази. Це викликало зростання попиту на м’ясо;

*

Top