В Арізоні Bitcoin хочуть зробити законним платіжним засобом 
Desert view, Sedona, Arizona, 2009. (Photo by Carol M. Highsmith/Buyenlarge/Getty Images)

Працівникам штату хочуть виплачувати зарплатню у віртуальній валюті

Представниця шостого законодавчого округу американського штату Арізона Венді Роджерс за останні кілька тижнів внесла цілий ряд законопроєктів, пов’язаних із криптовалютою, зокрема, той, який додасть BTC до списку речей, визначених штатом як законний платіжний засіб. Про це пише Coindesk, повідомляє Hubs.ua.

Зокрема, в Арізоні хочуть дозволити виплачувати працівникам зарплатню у віртуальній валюті, якщо вони цього вимагатимуть.

Варто нагадати, що наразі єдина країна у світі, яка оголосила Bitcoin законним платіжним засобом — Сальвадор. Невелика країна Центральної Америки прийняла «законність» Bitcoin 7 вересня 2021 року.

На даний час уряди деяких доручили фінансовим регулюючим органам розробити правила для фінустанов щодо криптовалют та їх використання в протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму. Перелік 103 країн, в яких дозволяється використання криптовалют, у листопаді 2021 року зробила Бібліотека Конгресу (LOC).

Серед країн, в яких дозволяють використовувати Bitcoin в транзакціях — Сполучені Штати Америки, Канада, Австралія, Данія Франція, Німеччина, Ісландія, Японія, Мексика, Іспанія, Великобританія.

Деякі країни з неявними заборонами Bitcoin (Бібліотека Конгресу визначила 42): Бахрейн, Бурунді, Камерун, Центральноафриканська Республіка Габон, Грузія, Гайана, Кувейт, Лесото, Лівія, Макао, Мальдіви, В’єтнам, Зімбабве.

Країни з абсолютними заборонами:л Алжир, Бангладеш, Китай, Єгипет, Ірак, Марокко, Непал, Катар, Туніс.

До речі, в Україні 8 вересня 2021 року Верхована рада прийняла законопроєкт №3637, який легалізує використання віртуальних активів. За нього проголосували 276 народних депутатів.

Але вже 5 жовтня Президент України Володимир Зеленський ветував закон про віртуальні активи.

У повідомленні на сайті українського президента вказується, що ухвалений депутатами законопроєкт передбачає регулювання ринку віртуальних активів різними державними органами залежно від виду таких активів, зокрема й шляхом створення нового органу центральної виконавчої влади.

«Створення нового органу, як передбачено цим законом, потребуватиме значних видатків з державного бюджету. Тож Володимир Зеленський пропонує віднести регулювання обігу віртуальних активів до компетенції Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку», — сказано у повідомленні. tweet

Проте легалізація криптовалюти в нашій країні не втрачає своєї актуальності. За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, Україна – один з лідерів з використання криптовалюти і щоденний тіньовий обіг віртуальних активів становить 1 млрд грн, але ні з однієї операції не платяться податки.

Нагадаємо, раніше Hubs.ua писав про те, що Bitcoin впав до позначки $35,1 тис.

Також Hubs.ua розповідав, що запуск криптовалюти Libra від Meta відмінили.

*

Top