Стартап ByFusion із Лос-Анджелесу перетворює купи пластикового сміття на будівельні блоки

У технологічному процесі використовується весь пластик без спеціального сортування

Компанія ByFusion Global Inc. розробила технологію, яка перетворює пластикове сміття на будівельні блоки, повідомляє видання CNN (за посиланням відео виробництва).

Забруднення пластиком є ​​поширеною екологічною проблемою. За прогнозами екологів, до 2040 року 710 млн т пластикових відходів засмітять океани, річки та територію суші.

Стартап ByFusion з Лос-Анджелу (заснований в 2017 році) створив систему збору пластику на будівельні цілі, який не підлягає переробці у вторинну сировину для виробництва готових виробів з пластику. Компанія розробила установку Blocker System, яка перетворює одноразовий пластик у блоки під назвою ByBlock. Подібні за розміром і формою до бетонних блоків, які зазвичай використовуються у будівництві, ByBlock повністю виготовлені з перероблених пластикових відходів.

Генеральний директор ByFusion Хайді Куджава, досліджуючи пластикові відходи, з’ясувала , що існує сім типів пластику, з яких лише два можна перероблювати у вторинну сировину. Весь інший непридатний пластик закопують або спалюють.

Перевага агрегату Blocker System у тому, що він перероблює відходи на будівельні блоки без необхідності їх спеціальної підготовки – сортування та миття – яка є основною перешкодою в процесі переробки пластику.

Після збору відходів потрібні лише пару хвилин, щоб подрібнити пластик і сплавити його у тверді блоки під дією пари та пресування. Будівельні блоки виготовляють без добавок чи наповнювачів, у технологічному процесі використовується тільки пластик.

Як стверджує Куджава, цей будівельний матеріал можна використовувати для комерційних, житлових та інфраструктурних проєктів. ByBlock вже є в продажі, але компанія поки не повідомляє про об’єми реалізації та клієнтів. ByFusion сподівається, що до 2030 року за рахунок цієї технології зможе переробити 100 млн т пластику.

*

Top